Hirdetés
Archivum

Élõ Európa Kupa elõdöntõ: Orenburg – Schio 15:00:

:

Hirdetés

Csütörtökön lezárulnak az Európa Kupa elõdöntõ párharcai. A nap elsõ találkozóján 15 órától az Orenburg 67-61-es olaszországi sikere után lépéselõnyben fogadja a Schio-t. Az alábbiakban a találkozó élõképes közvetítéshez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

ÉLÕ VIDEÓ: Nagyezsda Orenburg – Famila Schio

ÉLÕ STATISZTIKA ITT

BEHARANGOZÓ

Érdekesen alakult a Famila Schio és a Nagyezsda Orenburg Európa Kupa elõdöntõjének elsõ felvonása. Az orosz gárda az elsõ negyed közepétõl kézben tartotta az irányítást, 12 ponttal is vezettek. A döntõ lépést azonban nem tudták megtenni. A rengeteget hibázó Schio, mely 16 labdát adott el az összecsapáson, rendre visszazárkózott. A mérkõzés hajrájában közelítették meg hat egységre riválisukat, amivel nyílt maradt az oroszországi visszavágó.

Az elmúlt hétvégén mindkét csapatra fontos bajnoki feladatok vártak. Olaszországban lezárult az alapszakasz és a Schio-nak óriási mázlija volt. Magabiztosan hozták a kötelezõt Empoliban, miközben a Reyer Venezia botlott. Ennek megfelelõen meg tudták elõzni riválisukat és az élen végeztek, ami a teljes rájátszásra pályaelõnyt biztosít. Külön növeli a hétvégi siker értékét, hogy a nagy tudáskülönbség miatt az Empoli ellen Pierre Vincent tudta pihentetni két legjobbját, Sandrine Grudát és Allie Quigley-t.

A Nagyezsda Orenburg eközben rettenetesen nehéz helyzetbe került. Vasárnap hazai pályán elveszítették a negyeddöntõ párharc második meccsét a Krasznojarszkkal szemben. Hétfõn így ismét pályára kellett lépniük. Ekkor nagy csatában behúzták a továbbjutást, de két kemény, magas hõfokú, nagy iramú összecsapást vívtak. Ráadásul mindkettõt legerõsebb felállásukban. Bár kõkemény profikról van szó és az orosz élcsapatok hagyományosan nagy terhelés mellett dolgoznak, de ez így sem egyszerû helyzet.

Az Orenburg olaszországi sikerének a titka Brionna Jones zseniális teljesítménye (25 pont, 13 lepattanó, 71.4%-os mezõnymutató) mellett az volt, hogy Erica Wheeler (16 pont, 7 lepattanó) és Sandra Ygueravide (12 pont, 7 gólpassz) is elõ tudott lépni vezérré. Uralták a festéket, ahol nem elsõsorban a 34-31-re megnyert lepattanócsata, hanem ezen belül a 14 támadólepattanó ért sokat. A második esélybõl ugyanis 15 pontot értek el. Azzal, hogy lett a mezõnyben 10 szerzett labdájuk és 7 gyorsindításos pontjuk, még tovább tudták növelni a fölényüket. Ha ezt megismétlik csütörtökön a visszavágón, akkor egyértelmûen esélyesek.

A Schio-nak komoly erõt adhat, hogy idegenben is versenyképesek. Az Euroligában az öt gyõzelmükbõl kettõt nem a saját pályájukon arattak és az Európa Kupa negyeddöntõjében is idegenben verték a török Cukurovát. Az elsõ meccsen náluk elsõsorban – az elõbbiekben már kiemelt – rengeteg eladott labda okozott fejfájást. Ezt nem ellensúlyozta Allie Quigley klasszisa. Ráadásul a festékben alulmaradtak és nem jöttek a távoli dobásaik. Mindössze kettõt értékesítettek a 14 vállalásukból. Amikor kivívták idegenben a továbbjutást Törökországban a negyeddöntõben, akkor nyolc triplájuk volt. Az esély megteremtéséhez ezekben kell javulniuk.

AZ ELSÕ MECCSEN TÖRTÉNT

Famila Schio – Nagyezsda Orenburg 61-67 (10-19, 26-20, 11-14, 14-14)

Hirdetés