Hirdetés
Európa

ÉLŐ: Orosz Kupa Döntő:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idő szerint 14 órától rendezik az Orosz Kupa fináléját. A nagy presztízsű trófeáért a Dinamo Kurszk és az UMMC Jekatyerinburg küzd meg.

ÉLŐ VIDEÓ

ÉLŐ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓ

Oroszországban mind a mai napig igen vegyes a kupa megítélése, akár azon tény tekintetében, hogy csak hazai státuszú (orosz vagy honosított) játékosok szerepelnek, akár a december végi időpontválasztás szempontjából. Ettől függetlenül a presztízs óriási és minden évben hatalmas csatákat láthatunk. A sztárcsapatok hazai játékosai ugyanis igencsak magukénak érzik a trófeát. Elég csak a tavalyi évre és Raisa Musina utolsó másodperces büntetőire gondolni, amivel a Jekatyerinburg felért a csúcsra.

Nehéz meghatározni az erőviszonyokat, hiszen ilyen felállásban egy-két alkalommal láttuk eddig a csapatokat kurszki és jekatyerinburgi részről. Mindkét gárdában vannak rutinos hazai klasszisok. Az edzőváltáson áteső kurszki oldalon, ahol az ősz nem a várakozásoknak megfelelően sikerült, a Zhedik, Kirillova, Anoikina trió mellett visszatért Vidmer és a honosított Prince is bármikor eldönthet egy ilyen csatát. A Jekatyerinburgnál pedig Maria Vadeevát és Raisa Musinát senkinek sem kell bemutatni. Evgeniia Beliakova meghatározó egyéniség, a csapat motorja. Értékes perceket kaphat Viktoriia Zavialova és Tatiana Petrushina, miközben egész szépen visszajött sérülése után Jamierra Faulkner.

Hirdetés