Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, beharangozók: Európa Kupa – 4. forduló, csütörtöki mérkõzések:

:

Hirdetés

Csütörtökön ismét két magyar csapat lép pályára a nõi kosárlabda Európa Kupa 2018/2019-es kiírásának negyedik fordulójában. Az alábbiakban a játéknap magyar érdekeltségû találkozóinak élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvashatóak korábbi beharangozóink is.

November 29., csütörtök

18:00 Cinkarna Celje – Atomerõmû KSC Szekszárd

ÉLÕ STATISZTIKA

A válogatott szünetet követõen nem vár egyszerû feladat az Atomerõmû KSC Szekszárdra. Ahogy azt a többi magyar csapat nemzetközi szereplésének felvezetésekor is kiemeltük: nem könnyû kéthetes megszakítás után pályára lépni. Különösen úgy, hogy hazánkban nem rendeztek a hétvégén teljes fordulót. Ettõl függetlenül biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtett a szekszárdi szakmai stáb a csapat formában tartása érdekében. Azért sem egyszerû a feladat a KSC elõtt, mert bár a sorozatba 11 év után visszatérõ Celje az õsszel némileg csalódást okozott, de hazai pályán nyilván nem lehet más a céljuk, mint versenyképesebb formát mutatni. A tét is kiemelkedõ, hiszen a Szekszárd egy gyõzelemmel nagy lépést tehetne a továbbjutás felé. Vereség esetén viszont komoly lépéshátrányba kerülne a magyar csapat.

A kisebb õszi hullámvölgy után a Szekszárd jó érzésekkel zárhatta a válogatott szünetet megelõzõ idõszakot. A Nymburk és a Gyõr legyõzése alkalmával rengeteg olyan erényt megcsillantott Zeljko Djokic gárdája, melyek az eredményes folytatás alapjai lehetnek. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a nemzeti csapatokból visszatérõk sikerélménnyel telve csatlakoztak. A KSC játékosainak aktív közremûködésével kvalifikálta magát Magyarország és Svédország is a jövõ évi kontinenstornára. Az októberi összecsapás alkalmával nem volt egy súlycsoportban a Szekszárd és a Celje. A 90-56-os siker alkalmával Frida Eldebrink remekelt 27 ponttal, de az egész csapatot lehet dicsérni. A 29 gólpassz egészen kiemelkedõ, ahogy a 13 szerzett labda és a gyorsindításokból elért 29 pont is. Nem volt erre válasza a riválisnak. Természetesen idegenben ennek a produkciónak a megismétlését nem lehet elvárni, ugyanakkor jó védekezéssel, végig magas ritmusban játszva ez a fiatal celjei együttes saját környezetében is elbizonytalanítható.

A mérkõzés felvezetése kapcsán ki kell emelni, hogy a szlovén gárdánál az októberi meccshez képest változott a keret. Légiósuk Chatrice White térdsérülést szenvedett, míg Andrea Mariæ távozott a klubtól. A helyükre a szerb válogatott bõ keretébe is bekerülõ Ana Radovic érkezett 4-es, 5-ös posztra. A 28 éves, 190 cm magas játékos 17 pont, 14 lepattanós dupla-duplával debütált a hétvégén. A két csapat statisztikai összevetésében nagy szekszárdi fölény rajzolódik ki. Ami figyelmeztetõ jel, hogy a szlovénoknak arányaiban sok támadólepattanójuk van és második esélybõl közel annyi pontot érnek el, mint a KSC. Emellett a hazai meccseiken bátran vállalkoznak távolról. A három csoportmeccsen átlagban 23 távoli kísérletük volt eddig. Ez mindig magában hordozza azt a veszélyt, ha egyszer tényleg kijön a lépés, akkor meglepetést okozhatnak. A Szekszárd nem zárta rosszul a csoportkör elsõ felét. A rangsorokat nézve ötödik legtöbb lepattanót gyûjtötte a csapat és top10-ben található a gólpassz átlagokat tekintve is. Jó lenne õrizni ezt a pozíciót.

18:30 Rutronik Stars Keltern – VBW CEKK Cegléd

ÉLÕ STATISZTIKA

Az õszi idõszak nem sikerült a várakozások szerint Cegléden. Az Európa Kupában a három vereség elõzetesen is benne volt, de a bajnoki szereplést tekintve komoly lépéshátrányba került az együttes az 1/6-os mutatójával. Az EK-csoportban a két francia rivális más célokért, más dimenzióban dolgozik. A továbbjutási esélyek így gyakorlatilag már csak minimálisak. A Keltern ellen viszont október közepén kifejezetten jó meccset hozott a CEKK. Talán az egész õsz legjobb produkciója volt az, így a visszavágó is adhat reményt. Peter Jankovic és stábja biztosan mindent megtett annak érdekében, hogy javuljon a versenyképesség. Egy sikerélmény az önbizalomnak is jót tehetne.

Az októberi találkozón két olyan gárdát ismertünk meg, melyek tudásban, szerkezetben, sõt még rotációs lehetõségekben is nagyon közel állnak egymáshoz. Nem véletlen, hogy a 81-80-as német siker alkalmával 7 pontnál nagyobb differencia egyik oldalra sem alakult ki. A Cegléd azon az estén közel 50%-al dobott mezõnybõl, 38-36-ra nyerte a lepattanócsatát. Összejött 9 szerzett labda, 17 gólpassz és erre mindössze 13 eladott labda jutott. Ha ezeket az erényeket a Cegléd tudná tovább fokozni, akkor eredményességben is hamar megszülethetne a várt áttörés. Elsõsorban védekezés terén akadt több probléma Cegléden. A bajnokságban átlagban 79, az Európa Kupában pedig 83 pontot kapott a csapat. Hiába vannak a támadójátékot tekintve nagyon komoly potenciállal rendelkezõ játékosok a keretben, így nehezebben tudnak érvényesülni. Tanulságos lesz figyelni, hogy a ceglédi mutatók miként alakulnak a meccsen.

Hirdetés