Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, beharangozók: Európa Kupa – 5. forduló, csütörtöki mérkõzések:

:

Hirdetés

Csütörtökön egy magyar csapat lép pályára a nõi kosárlabda Európa Kupa 2018/2019-es kiírásának ötödik fordulójában. Az alábbiakban a játéknap találkozóinak élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi beharangozónk is.

December 6., csütörtök

18:30 VBW CEKK Cegléd – Lyon ASVEL

ÉLÕ STATISZTIKA

A Cegléd az elmúlt egy hétben mindkét arcát megmutatta. A Keltern otthonában egylabdás végjátékot kényszerített ki és végül mindössze 83-80-ra maradt alul. Ezen a meccsen közel 50%-al dobott mezõnybõl a CEKK, miközben kilenc triplát értékesítettek a mieink. Németországban ráadásul az eladott labdák számát sikerült 12-re csökkenteni. Ilyen mutatókkal ez a ceglédi keret még Helena Sverrisdottir nélkül is versenyképes lenne. Ezt követte az ELTE-BEAC Újbudától elszenvedett 79-76-os hazai vereség. Peter Jankovic nem elõször panaszkodott lélek és küzdés nélküli játékra. Nagy dobópárbaj alakult ki, ahol a kihagyott ziccerek és a védekezésbeli hibák megbosszulták magukat. Komoly gondja a CEKK-nek támadásban, ha a palánkok alatt és távoli dobásokkal sikerül is a lépést tartani, középtávolról nem jönnek pontok. Ennek megfelelõen gyakorlatilag minden meccsen hátrányba kerül a csapat.

A Lyon ellen még sokkal kedvezõbb elõjelek mellett is óriási bravúr lenne egy szoros eredmény kialakítása. A francia klub azzal került a címlapokra, hogy 2017 nyarán új tulajdonosi kör vette át az irányítást. Ennek az arca az NBA-bõl és a francia válogatottból ismert Tony Parker. Az elsõ évükben kivívták a nemzetközi kupaszereplés jogát és ennek megfelelõen erõsítettek az idei szezonra. A bajnokságban 6/1-es mutatóval listavezetõk. Itt az Európa Kupában számukra fájó módon a Lattes Montpellier-vel szemben mindkét presztízsrangadót elbukták (63-79, 62-68), de a továbbjutásuk nem forog veszélyben. Kiváló szerkezetû, ideális korban lévõ keretet raktak össze. Három játékos húzza a csapatukat. Magas posztokról Michelle Plouffe (12.0 pont, 6.8 lepattanó, 2.5 gólpassz) és Clarissa Dos Santos (11.8 pont, 8.5 lepattanó), míg a külsõ sorból a friss WNBA-bajnok Alysha Clark (12 pontos átlag) remekel.

A Ceglédnek már nincs esélye a továbbjutás kivívására. Az viszont nem kérdés, hogy egy bravúros szereplés egy francia élcsapat ellen, nagy lökést adhatna a folytatásra nézve. A lyon-i mérkõzés november elején kiválóan sikerült. A 76-62-es vereség alkalmával szintén 50% körüli mezõnymutatóval, 9 szerzett labdával, gyorsindításos pontokkal végig tudta a lépést tartani a Cegléd. Jó lenne hasonló csütörtökön is!

A játéknap további mérkõzései és élõ statisztikái

16:00 Cukurova Univ. – Botas
16:00 Szpartak Moszkva – Gorzow
17:00 Besiktas – Inventa Kursk
17:00 MBA Moszkva – Lefkadas
18:00 Artego Bydgoszcz – Sodertalje
19:00 A3 Basket Umea – Beroe

Hirdetés