Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, beharangozók: Európa Kupa rájátszás – 1. forduló, visszavágók:

:

Hirdetés

Csütörtökön a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszás 1. fordulójának visszavágói közül nyolc meccset rendeznek. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvashatóak korábbi beharangozóink is.

ÉLÕ STATISZTIKÁK

13:10 WBC Enisey Krasznojarszk – MBK Ruzomberok
14:00 Orman Genclik – Besiktas JK
17:00 Botas Spor – MBA Moszkva
17:30 Galatasaray – Lointek Gernika Bizkaia
18:00 Artego Bydgoszcz – Basketball Nymburk
18:00 Energa Torun – Nantes Reze
20:00 Lyon ASVEL Féminin – Sparta&k M.R. Vidnoje

BEHARANGOZÓK

Ellenfélre vár a Szekszárd és a DVTK az Európa Kupában

A kiemelt csapataink közül az Atomerõmû KSC Szekszárd az Artego Bydgoszcz – Nymburk párharc továbbjutójával mérkõzik. A lengyelek 72-66-os gyõzelmet arattak Csehországban, de a meccs folyamán 15 ponttal is vezettek. Hazai pályán egyértelmûen esélyesek, ráadásul a hétvégén bajnoki rangadón a CCC Polkowicét is felül tudták múlni. Az elsõ meccsen jó dobóformával és szervezett védekezéssel dominált a Bydgoszcz. A duplákat 55%-al dobták azon az estén. Eközben volt 21 gólpasszuk, 8 szerzett labdájuk és 20 gyorsindításos pontjuk. Okozhat hiányérzetet, hogy a végjátékéban visszaengedték a riválisukat, a minõség azonban így is mellettük szól.

Az Aluinvent DVTK-ra a Galatasaray – Lointek Gernika párharc továbbjutója vár. Az elsõ forduló meglepetését egyértelmûen az adta, hogy a Gernika 84-69-re verte a címvédõt. Nagyon elrontotta a végjátékot a Galata, hiszen nagy hátrányból visszajöttek. Az utolsó percekben 71-68 után mégis kicsúszott ki a kezükbõl a hajrá. Nem szabad leírni a törököket, de a 16 pontos elõny már olyan, amit taktikus játékkal rutinos légiósai vezetésével menedzselhet a Gernika. A spanyol gárda extrán pörgette a játékot azon az estén. Végig nagy ritmusban támadtak, 47%-os mezõnymutatóval, 11 triplával és 29 gólpasszal zárva szétszedték riválisuk védekezését. A Galatasaray abban bízhat, hogy idegenben eddig nem tudta megismételni ezt a támadójátékot a Gernika. Ráadásul magas posztokon még így is fölényben játszott a címvédõ.

Krivacevic Tijanáék minimális hátrányban folytatják az MBA Moszkvával

Az elsõ meccsen az orosz fõvárosban a hazaiak a hiányos összeállítású török együttest 77-76-ra legyõzték. Múlt héten Krivacevic Tijana és Jewell Loyd nélkül nem mutatott igazán jó formát a Botas. A hétvégén Krivacevic már ott volt a pályán. Nagy kérdés, hogy a csütörtöki visszavágón milyen felállásban láthatjuk õket. A Botas-nak ettõl függetlenül a légiósok nélkül felálló orosz gárdát minden körülmények között búcsúztatniuk kell.

A két keret nincs egy súlycsoportban, akár a szerkezetet, akár a nemzetközi rutint tekintve. Ugyanakkor annyi hiba, mint Moszkvában, nem fog beleférni a Botas játékába. Akkor 13 eladott labdájuk volt, kaptak 10 pontot gyorsindításokból és mindössze 39%-al dobtak mezõnybõl. Amire építhet a török szakmai stáb, hogy még Krivacevic Tijana nélkül is 46-34-re nyerték a lepattanócsatát és 21 pontot jegyeztek második esélybõl. Lényegében ennek köszönhetõ, hogy 19 pontos hátrányból minimalizálni tudták a vereséget. 

A vasárnapi bajnokin a Bodrum ellen már lényegesen hatékonyabb volt a játék minden elemében a Botas. Ha lesznek is hiányzóik az Európa Kupában, azzal a teljesítménnyel már elérhetõ számukra a gyõzelem.

A többi pályán

 

Bár a Botas ez alól éppen kivétel, de természetesen vannak olyan párharcok, ahol az elõzetesen esélyesebbnek tartott gárda megnyugtató elõnyt épített fel. A bombaerõs Lyon 31 pontos gyõzelmet aratott a Szpartak Moszkva otthonában. A szintén végsõ gyõzelemre is esélyesek közé sorolt Besiktas 24 pontos elõnyre tett szert hazai riválisa, az Ormanspor ellen. 

Két párharc végkimenetele teljesen megjósolhatatlannak tûnik. A szívósan küzdõ MBK Ruzomberok extra meccsen 21 pontos hátrányból fordítva 80-74-re verte a Krasznojarszkot. A Stephanie Mavunga és Myisha Hines-Allen vezette orosz csapattól hazai pályán mindenképpen nagyobb koncentráció kell, hogy ledolgozzák a hatpontos mínuszt.

A Nantes nem kis bravúrral, kiemelkedõ dobóformát mutatva 86-79-re verte a jóval rutinosabb keretû Energo Torun-t. Stefan Svitek együttese hiányos összeállításban szerepelt Franciaországban, de a 20 eladott labda és az elveszített lepattanócsata így is figyelmeztetõ jel számukra. Hazai pályán ettõl függetlenül lehet esélyük fordítani.

Hirdetés
Hirdetés