Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, videó, beharangozó: Európa Kupa rájátszás – 2. forduló, 1. meccsek:

:

Hirdetés

Szerdán a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszás 2. fordulójának elsõ mérkõzései közül négyet bonyolítanak le. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi beharangozónk is.

MENETREND

17:00 MBA Moszkva – Spar Citylift Girona – ÉLÕ STATISZTIKAÉLÕ VIDEÓ
18:00 MBK Ruzomberok – Tarbes GB – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
19:30 Nantes Reze – Wisla Can-Pack Krakow – ÉLÕ STATISZTIKA
19:30 Reyer Venezia – Lattes Montpellier – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

Az olasz tabellát vezetõ Reyer Venezia vívja a második kör csúcsrangadóját. Az idei évre jelentõsen megerõsített és a francia élvonalban is magabiztosan menetelõ Lattes Montpellier-vel mérkõznek. A gallok veretlenül hozták le a csoportkört. Ha hétvégén nem kapnak ki a bajnokságban a Carolo Basket alakulatától, most arról beszélnénk, hogy tökéletes a szezonjuk. Így „csak” kiváló. Az ausztrál Sami Whitcomb kiemelkedõ formát mutat, de talán õk rendelkeznek a legerõsebb francia maggal (Ciak, Miyem, Tchatchouang, Bernies, Duchet). Mellettük pedig olyan légiósok teszik teljessé a keretüket, mint a szlovén Trebec, az ukrán Malashenko vagy éppen Taylor Wurtz. A Reyer-t a DVTK ellen már hazánkban is láthattuk. Jolene Anderson, Anete Steinberga, Marie Gulich a légiós-igazolásaik közül egyre jobb formába lendülnek. Ezt a Landes kiejtésekor is bizonyították. A másik oldalról viszont az olasz mag hullámzó teljesítményt nyújtott eddig, helyenként igen sok hiba látható náluk. Emiatt nem tudták kifutni azt a szezont az elmúlt hónapokban, amiben bíztak. 

A spanyol ligát vezetõ Gironára az MBA Moszkva vár. Nagyon jó formában van a katalán együttes, így egyértelmûen esélyes. Klasszikus spanyol stílust visznek szoros védekezéssel, nagy sebességû játékkal, leindításokkal. A moszkvaiakat sem szabad azonban lebecsülni. A hiányos felállású Botas-t búcsúztatták az elsõ körben, de például hétvégén a Dinamo Kurszkot is megszorongatták a bajnokságban. Az MBK Ruzomberok és a Tarbes csatája is érdekes lehet. A Szlovákiában veretlen rózsahegyiek az elsõ körben a Krasznojarszkot búcsúztatták meglepetésre. A Tarbes felemás szezont fut, a bajnokságban mindössze 10. helyen állnak. Az EK-ban viszont az összes meccsüket megnyerték idén. A Wisla Krakow – Nantes párosítás hasonlóan megjósolhatatlan. A krakkóiak rutinos légiósokat vonultatnak fel, de a Nantes szervezett játékkal egy lengyel gárdát, a Torun-t már kiejtett.

Hirdetés