Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, videó, beharangozó: Európa Kupa rájátszás – 2. forduló, visszavágók:

:

Hirdetés

Szerdán a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszás 2. fordulójának visszágói közül hármat bonyolítanak le. Pályára lép a magyar együttesek közül az Atomerõmû KSC Szekszárd. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvashatóak korábbi beharangozóink.

MENETREND

16:00 Cukurova Basketbol – Besiktas-JK – ÉLÕ STATISZTIKA
18:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – Artego Bydgoszcz – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:15 Spar Citylift Girona – MBA Mosszkva – ÉLÕ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓK

Atomerõmû KSC Szekszárd – Artego Bydgoszcz

Vegyesek lehetnek a benyomások a Szekszárd múlt heti lengyelországi mérkõzésével kapcsolatban. Egyik oldalról az elsõ negyedet megnyerte a magyar csapat és a harmadik szakasz végéig sikerült látótávolságban maradni. Még 30 percet követõen is mindössze 50-46-ra vezettek a lengyelek. A másik oldalról viszont Erica McCall bokasérülése miatt csak 23 percet tudott vállalni, kulcspillanatokban pedig a rivális pontosabbnak bizonyult. Zeljko Djokic vezetõedzõ is kiemelte a klub honlapján ezt a két momentumot. Különösen azt, hogy a negyedik negyedben például három dudaszós találata születetett a Artego Bydgoszcz-nak.

A 17 pontos hátrányon túl, ami miatt hiányérzet lehet Szekszárdon, hogy a meccs végére elveszetett a koncentráció. Éppen abban maradtak alul a mieink, mely a szekszárdi nõi kosárlabdázásnak az utóbbi években az igazi erõssége volt. Korábban ugyanis mentálisan kifejezetten jól kezelte a kiélezett helyzeteket a mindenkori keret és döntõ pillanatokban keveset hibázott. Ezúttal azonban az utolsó három percet 2-8-ra elveszítette a KSC és lényegében ez hozta meg azt a hátrányt, mely után már bravúr kellene a továbbjutáshoz. Az elsõ meccs statisztikája az elõzetes várakozásokat erõsítette meg. A számokat nézve a 18 eladott labda az egyetlen szekszárdi részrõl, ami igazán kedvezõtlenül alakult. Különösen úgy, hogy ezekbõl 20 pontot ért el a rivális.

A KSC építhet arra, hogy 36-29-re nyerte a lepattanócsatát. A 19 támadólepattanó és a második esélybõl elért 11 pont mindenképpen extra. Érezhetõen akadtak olyan szakaszai annak az estének, amikor sikerült ezen a téren zavarba hozni a házigazdát. Idegenben a 8 szerzett labda és a 16 gólpassz is kifejezetten biztató. Azt mutatja, hogy a játékrendszer mûködött. A dobóformát nézve 63 mezõnykísérletbõl 23 lett sikeres. Elsõsorban a triplák okoztak fejfájását. Hiába lett hat értékesített hárompontosa a Szekszárdnak, ehhez 24 kísérletre volt szükség.

A két csapat eltérõ módon hangolt az összecsapásra. Minden résztvevõ esetében nagy kérdés, hogy mi a jobb döntés egy oda-visszavágós EK-párharc középsõ hétvégéje kapcsán. Amennyiben van rá mód, érdemes-e halasztani a bajnokit vagy nem szabad megtörni a csapat kialakult ritmusát és menni tovább a szokott szerda-szombat menetrenddel. A lengyelek nem játszottak, majd március 6-án mérkõznek meg a Poznan alakulatával. A Szekszárd viszont három hiányzóval, de helyenként kifejezetten jó ritmusú és ponterõs játékkal érvényesítette fölényét a Vasas ellen.

Összességében a 17 pont egy ilyen kaliberû rivális ellen már jelentõsnek mondható lépéshátrány. Kulcsfontosságú lesz a szerdai összecsapáson a kezdés, hogy mennyire sikerül a szekszárdi játékosoknak elsõsorban saját magukkal, majd a lengyelekkel is elhitetni, hogy van esély a csodára. Ez ilyenkor már az idegek csatája is. A mieinkre jellemzõ jó védekezéssel, a magas posztokon a lengyelországihoz hasonló eredményes és szervezett játékkal, illetve valamivel jobb dobóformával, élessé tehetõ a csata.

A többi pályán

Szerdán az elõbbiekben bemutatott Atomerõmû KSC Szekszárd – Artego Bydgoszcz mérkõzésen felül Cukorova – Besiktas és Girona – MBA Moszkva meccsek jönnek. A török bajnokságot veretlenül vezetõ, Euroliga-szintû kerettel dolgozó Cukorova az elsõ meccsen riválisa otthonában 73-65-ös gyõzelmet aratott. Már 22 ponttal is vezettek és bár a Besiktas felzárkózott a hajrában, meglepetés lenne, ha veszélybe kerülne a továbbjutásuk.

A Girona és az MBA Moszkva párharca kisebb meglepetéssel indult. Azok után, hogy az oroszok a Botas-t kétszer egylabdás végjátékban legyõzve kiejtették, ismét szoros meccset nyertek. A Girona a jó kezdését nem tudta meglovagolni Moszkvában és a kezdeti 7 pontos elõnye után beleszakadt egy fej-fej melletti szoros meccsbe. Hazai pályán a keretük rutinját, klasszisait mindenképpen érvényesíteniük kell. Ugyanakkor minden dicséretet megérdemel a légiósok nélküli MBA Moszkva az idei nemzetközi szerepléséért.

Hirdetés