Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, videó, beharangozó: Európa Kupa rájátszás – 2. forduló, visszavágók:

:

Hirdetés

Csütörtökön a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszás 2. fordulójának visszavágói közül ötöt bonyolítanak le. Pályára lép a magyar együttesek közül az Aluinvent DVTK. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvashatóak korábbi beharangozóink.

MENETREND

18:00 InvestInTheWest ENEA Gorzow – Lyon ASVEL Feminin – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
18:30 Wisla CANPACK Krakow – Nantes Reze – ÉLÕ STATISZTIKA
18:30 Aluinvent DVTK – Galatasaray – ÉLÕ STATISZTIKA
20:00 Lattes Montpellier – Reyer-Venezia – ÉLÕ STATISZTIKA
20:30 Tarbes GB – MBK Ruzomberok – ÉLÕ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓK

Aluinvent DVTK – Galatasaray

Minden elõzetes várakozást felülmúlt az Aluinvent DVTK múlt heti vendégjátéka a Galatasaray otthonában. Abban joggal bízhattunk már elõtte is, hogy olyan eredmény születik mely után maradt esély a hazai visszavágóra. A mutatott játék azonban extra volt. Minden téren felvette a versenyt a DVTK a sorozat címvédõjével. Nem lehet elég alkalommal elmondani, hogy egy magas hõfokú törökországi meccsen, ahol általában minden téren nagy a nyomás, a közel 47%-os mezõnymutató, a 20 gólpassz és a 9 szerzett labda mennyire kiemelkedõ. Magyar csapatoktól ritkán látunk ilyet. Az egyéni teljesítmények is hasonlóan lenyûgözõen alakultak. Chanel Mokango 21 ponttal, 7 lepattanóval, Aija Putnina 20 ponttal, 6 lepattanóval, míg Shatori Walker-Kimbrough 19 ponttal, 4 gólpasszal és 4 szerzett labdával zárt.

A DVTK-ra továbbra is elmondható, hogy csapategységben, mentális téren rendkívül erõs. A sérülések sem zökkentették ki a mieinket. Ráadásul a kritikus helyzeteket is kiválóan menedzselte a pályán eddig a DVTK. Nem kell messzire menni, ha példákat szeretnénk hozni. Isztambulban azokban a pillanatokban, amikor 8-9 pontos különbségnél lett volna esélye ellépni a Galatának, mindig akadt, aki villant. Vagy ott van a vasárnapi bajnoki találkozó 14-0-s futása, illetve Shatori Walker-Kimbrough 11 pontja a negyedik negyedbõl. Azért fontos ezeket a tényezõket hangsúlyozni, mert hiába mondhatjuk azt a nevek alapján, hogy egy-egy poszton erõsebbnek tûnik a Galatasaray, ha annyira fókuszált egy csapat, mint a mostani DVTK, akkor ez egyértelmûen eltüntethetõ.

A múlt heti meccs sok tekintetben rendkívül kiegyenlítetten alakult. A vezetõ kiléte 11 alkalommal változott és szinte lemásolták egymás statisztikai lapját a csapatok. Ennek megfelelõen azt is el kell ismerni, hogy a Galatasaray a DVTK-hoz hasonlóan jó százalékkal dobott mezõnybõl. Egészen pontosan 45.6% szerepel a nevük mellett. Figyelmeztetõ jel a 8 szerzett labdájukon túl a 19 pontjuk indításokból. Hazai pályán nagyvonalúan 20 büntetõt dobhattak, de extra, hogy abból 19 sikeres is lett. A pontjaik fele ebbõl a két tényezõbõl jött össze. Mindkét csapat képes határozott, kemény védekezésre. A törökök sokszor érezhetõen elmentek otthon a határig. Idegenben nem feltétlenül tudták ezt megismételni. Bízzunk benne, hogy nem most csütörtökön teszik ezt meg elõször ebben az évadban.

A jó egyéni teljesítményeken túl kulcsfontosságú lesz csütörtökön, hogy ismét a lélektani 15 alatt tartsa az eladott labdái számát a magyar csapat. Könnyû pontokat ilyen szintû riválisnak büntetlenül nem lehet ajándékozni. Õsszel két EK-csoportmeccs között mindig kiválóan tudott regenerálódni a DVTK. Remek munkát végez ilyen szempontból (is) a szakmai stáb. Ezúttal hatványozott jelentõsége lehet, a védekezést ugyanis egyértelmûen bírni kell lábbal. Joggal lehet építeni a belsõ posztokról érkezõ pontokra. Itt mindkét csapat extra, hiszen nemcsak ponterõs, de mozgékony játékosokat vonultat fel. Igazi, korszerû, gyors kosárlabda jellemzi ezt a párosítást. A DVTK a játék minõségében, a kezdõötöst tekintve egyértelmûen felveszi a versenyt nagynevû riválisával. Ugyan valamivel mélyebb rotációt tud alkalmazni a Galatasaray. Ezt viszont szervezettséggel, jó versenyzõi adottságokkal ellensúlyozták a mieink.

Nagy rangadóra készülünk, reméljük, hogy sok nézõ elõtt és fantasztikus hangulatban. Minden miskolci fanatikust arra buzdítunk, hogy szurkoljuk ki együtt a csodát!


A többi pályán

Csütörtökön az Aluinvent DVTK – Galatasaray csata mellett láthatjuk a francia listavezetõ Lyon-t, akik nyolcpontos elõnyt próbálnak védeni a lengyel Gorzow otthonában. Sokáig érett a meglepetés, de a franciák végül 21-3-as sorozattal érvényesítették fölényüket. A két keret minõségben nem összehasonlítható, de mindenképpen jobb védekezés kell a Lyon-tól, mint amit az elsõ meccsen mutattak. Különben hazai pályán, ahol várhatóan tovább bírja erõvel a Gorzow, még meglepetést is okozhat. Lesz egy másik lengyel-francia párharc. Az tûnik az egyik legegyértelmûbbnek. A Wisla Krakow ugyanis a Nantes alakulatát fogadja úgy, hogy az elsõ meccsen 20 ponttal diadalmaskodott riválisa otthonában. A krakkóiak az Euroliga-selejtezõs kiesésük után egyértelmûvé tették, hogy a három minõségi spanyol játékosukkal, illetve két remek amerikai légiósukkal (Jordin Canada, Mercedes Russell) komolyan gondolják az EK-t. Ennek megfelelõ motivációs bázissal dolgoznak.

A Lattes Montpellier és a Reyer Venezia párharcát a második forduló egyik nagy rangadójaként vezettük fel. Az olaszok azonban a szezon talán legjobbját nyújtva 83-64-es gyõzelmet arattak. A sokat bírált olasz magjukból ezúttal Debora Carangelo 26 pontot ért el, míg a légiósaik közül Anete Steinberga remekelt. Értékesítettek 9 triplát, született 19 pontjuk gyorsindításból és 19 eladott labdába kényszerítették bele riválisukat. Akkora elõnyre tettek szert, amit már kevésbé extra teljesítménnyel is menedzselhetnek Franciaországban. A forduló utolsó meccse majd csütörtökön késõ este jön, ezen a Tarbes fogadja a Rózsahegyet. A szlovák listavezetõ az elsõ találkozón 16 pontos hátrányból fordítva tudott nyerni 68-65-re. Nagy kérdés, hogy ezek után milyen irányba folytatódik a küzdelem. A Tarbes azzal a játékával, amivel a nagy elõnyt felépítette, esélyes. Az is látszódott viszont, hogy ezt nem tudják 40 percen át hozni. Ráadásul vannak olyan rutinos légiósai a Rózsahegynek, akik akár idegenben is eldönthetnek egy-egy ilyen csatát.

Hirdetés