Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, videó, beharangozó: Európa Kupa rájátszás – negyeddöntõ, 2. meccsek:

:

Hirdetés

Csütörtökön a Lattes Montpellier – Carolo Basket csata után az Európa Kupa negyeddöntõje alkalmával a másik három párharc is lezárul. Az alábbiakban linkeket ajánlunk az élõ eseménykövetéshez és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

MENETREND

16:00 Cukurova Basketbol – Famila Schio – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:00 Spar Citylift Girona – Lyon ASVEL Feminin – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Nagyezsda Orenburg – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

Talán a legnagyobb érdeklõdés két tradicionális Euroliga csapat, a Salamanca és az Orenburg párharcát övezi. Már az elsõ találkozó rendkívül élvezetes küzdelmet hozott. Akkor a negyedik negyedben 54-39-re is mentek az oroszok, de nagy hajrával felzárkózott a spanyol együttes. Nem mehet biztosra a 8 pontos elõnyével a salamancai csarnokban az Orenburg. A pontszegény elsõ felvonás rendkívül ideges, sok hibával tarkított játékot hozott a felektõl. Egyik gárda sem érte el a 40%-os mezõnymutatót és a 18, illetve 19 eladott labdára sem lehetnek büszkék a résztvevõk. Ezek után óriási kérdés, hogy milyen mederbe terelõdik a visszavágó. Ha hasonlóan ilyen ritmustalan, küzdõs derbi lesz, az óriási esély az Orenburgnak. Amennyiben a Salamanca fel tudja pörgetni saját sebességére a találkozó ritmusát, akkor viszont extra fordulat is jöhet.

Szintén nyitottnak tûnik a Cukurova és a Schio párharca. Annak ellenére igaz ez, hogy a törökök 4 pontos sikert értek el az olasz bajnok otthonában. Komoly hiányérzet maradt a meccs schio-i oldalon. Hat perc volt vissza a találkozóból, amikor 70-59-re vezettek és ez alapján úgy érezték, hogy sokkal több is lehetett volna abban az estében. A látottak alapján nehéz vitatkozni az ilyen kijelentésekkel. A bombaerõs keretû Cukurovánál hiába hozott össze 21 pontot Ndour és 20-at Iagupova, a Schio sokáig a saját játékának megfelelõ mederben tartotta a mecset. Értékesítettek nyolc triplát, nyerték a lepattanócsatát az olaszok, több gólpasszuk volt. Ráadásul Gruda, Quigley és Lavender mellé ezúttal Lisec és Dotto is felnõtt támadásban. Mindkét oldalon komoly rutin és minõség vonul fel. Benne van a Schio-ban a lehetõség, hogy bravúrt érjenek el Törökországban. Érezhetõen fogy a lendület a Cukurova sztárjainál. A Török Kupában is elbukták az elõdöntõt, a hétvégén pedig a bajnokságban elszenvedték elsõ vereségüket.

A jelenlegi formájában végsõ gyõzelemre is esélyesnek tûnõ Girona óriási lépést tett múlt héten a négy közé jutás felé, amikor 80-57-re nyertek a Lyon otthonában. Hazai pályán 23 pontos elõnyt várhatóan nem fognak leadni. A kisebb hullámvölgyben lévõ francia listavezetõ ellen hengereltek. Idegenben kilenc triplát értek el, 51-34-re nyerték a lepattanócsatát és volt 12 szerzett labdájuk. Nadia Colhado 17 pont, 18 lepattanós dupla-duplája mellett extra igazolásnak tûnik a Shay Murphy helyérte hozott Gabby Williams. A Chicago Sky sztárja 17 ponttal jelezte, hogy számolni kell vele. Palau legszebb éveit idézve irányított, de a másik rutinos spanyol klasszis Nuria Martinez is beletett 11 pontot a közösbe.

AZ ELSÕ MECCSEK

– Nagyezsda Orenburg – Perfumerias Avenida Salamanca 58-50 (17-9, 11-10, 16-18, 14-13)
– Lyon ASVEL Feminin – Spar Citylift Girona 57-80 (11-21, 13-15, 19-20, 14-24)
– Famila Schio – Cukurova 75-79 (22-17, 19-19, 18-18, 16-25)

Hirdetés