Hirdetés
Archivum

Élõ statisztika, videó, beharangozó: Hatay – Fenerbahce:

:

Hirdetés

Csütörtökön zárul az Euroliga 12. fordulója. Magyar idõ szerint 16 órától a Hatay látja vendégül a Fenerbahce gárdáját a Sopron Basket együttesét is soraiban tudó B-csoportban. Az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi beharangozónk is.

ÉLÕ VIDEÓ

ÉLÕ STATISZTIKA ITT

BEHARANGOZÓ

Az Euroliga 12. fordulójának programja csütörtökön 16 órától a Hatay és a Fenerbahce török rangadójával zárul a “B” jelû nyolcasban. A két csapat versenyfutását ígérte szezon elõtt a török bajnokság, de azóta a Hatay több kulcsemberét veszítette el financiális okok miatt. A helyüket sok tekintetben a Cukorova vette át hazai porondon. Az Euroligában viszont még mindig más a helyzet, ilyen körölmények között is van esélyük a negyeddöntõre. Igaz, ehhez már bravúrok kellenek a részükrõl.

A Hatay távozóit csak részben ellensúlyozta, hogy Riquina Williams extra teljesítménnyel szállt be. Egy-egy délutánra tudják ellensúlyozni a kiesésüket, mint például tették azt múlt héten az Olympiacos ellen bemutatott bravúros görögországi szereplésük alkalmával. Múlt vasárnap viszont a Besiktas-tól elveszített rangadón rendkívüli módon érzõdött a hiányuk.

Összességében a Fenerbahce az esélyes. Lényegesen több minõségi játékost vonultatnak fel és jobb szerkezetû a keretük. November végén a Hatay 72-67-re múlta felül a Fener-t. Akkor Hind Ben Abdelkader 19 és Glory Johnson 17 egységig jutott. Már egyikük sem tagja a keretüknek. A Fener egy gyõzelemmel õrizheti lépéselõnyét a Riga és a Sopron elõtt a csoportban. Látva az utóbbi hetek formáját, az õszi idõszakhoz képest Plum és Hartley, illetve az olasz klasszisok extra teljesítményét, most teljesen más mederben haladhat a meccs.

Hirdetés