Hirdetés
Archivum

Élõ statisztikák az alapszakasz utolsó fordulójának meccseirõl:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától rendezik az alapszakasz utolsó fordulóját. Részletes beharangozónk ITT olvasható, nyilatkozatok ITT tekinthetõek meg. Az alábbiakban a mérkõzésekhez élõ statisztikákat közlünk, illetve egy kis számolgatást a lehetséges forgatókönyvekkel kapcsolatban.

ÉLÕ statisztikák – március 31., szombat

PEAC-Pécs – Atomerõmû KSC Szekszárd
Vasas Akadémia – Sopron Basket
Aluinvent DVTK Miskolc – BEAC Újbuda
CMB Cargo UNI Gyõr – ZTE Nõi Kosárlabda Klub
VBW CEKK Cegléd – MTK-Budapest

Mi így számoltunk:

Az élen viszonylag egyszerû a képlet. Mivel az egymás elleni eredményt tekintve a Sopron Basket együttesénél az Atomerõmû KSC Szekszárd jobban áll, a hazai 13 pontos sikere után Sopronban 12 ponttal kapott ki, így a szekszárdiak egy utolsó fordulós pécsi sikerrel megnyernék az alapszakaszt. Ennek megfelelõen a Sopron Basket akkor tudna az élen végezni, ha a papírformának megfelelõen legyõzné a Vasas Akadémiát és ezzel párhuzamosan a Szekszárd alulmaradna a PEAC otthonában.

A 3-5. hely között már nem ilyen egyértelmû a helyzet. A CMB Cargo UNI Gyõr, a ZTE NKK és az Aluinvent DVTK között még hármas holtverseny is kialakulhat. Jelenleg a CMB Cargo UNI Gyõr van lépéselõnyben a harmadik helyért zajló versenyfutásban. Amennyiben legyõzik a ZTE-t vagy 7 pontnál kisebb arányban maradnak alul a zalaegerszegiekkel szemben hazai pályán, akkor megszerzik a 3. pozíciót.

Amennyiben a ZTE Gyõrben tudna nyerni és az Aluinvent DVTK a papírformának megfelelõen legyõzné a BEAC-Újbudát, úgy három csapat állna majd 13/7-es mutatóval. Ebben az esetben mini-tabellát kell készíteni. Ez alapján a ZTE egy 7 pontnál nagyobb különbségû gyõzelemmel a 3. helyen zárna. A Gyõr lenne a 4. helyezett és a DVTK végezne az 5. pozícióban.

Részletek

CMB Cargo UNI Gyõr
ZTE Nõi Kosárlabda Klub – CMB Cargo UNI Gyõr 62-73
Aluinvent DVTK Miskolc – CMB Cargo UNI Gyõr 61-74
CMB Cargo UNI Gyõr – Aluinvent DVTK Miskolc 73-76

ZTE Nõi Kosárlabda Klub
ZTE Nõi Kosárlabda Klub – CMB Cargo UNI Gyõr 62-73
ZTE Nõi Kosárlabda Klub – Aluinvent DVTK Miskolc 78-55
Aluinvent DVTK Miskolc – ZTE Nõi Kosárlabda Klub 68-63

Aluinvent DVTK Miskolc
Aluinvent DVTK Miskolc – CMB Cargo UNI Gyõr 61-74
CMB Cargo UNI Gyõr – Aluinvent DVTK Miskolc 73-76
ZTE Nõi Kosárlabda Klub – Aluinvent DVTK Miskolc 78-55
Aluinvent DVTK Miskolc – ZTE Nõi Kosárlabda Klub 68-63

A mini-tabellát tekintve a fenti eredmények alapján a Gyõr 220 dobott és 199 kapott ponttal +21-es pontkülönbséggel rendelkezik. A ZTE 203 dobott és 196 kapott ponttal +7-es, míg a DVTK 260 dobott és 288 kapott ponttal -28-as pontkülönbséget jegyez.

A DVTK abban az esetben tudna az 5. helynél elõrébb végezni, ha legyõzné a BEAC-Újbudát, melyre az erõviszonyok alapján minden esélye megvan és a ZTE alulmaradna a Gyõr otthonában. Ebben az esetben a DVTK lenne a 4. helyezett, de minden más eredménynél az 5. pozíciót szerezné meg.

A felsõház többi helyének a sorsa már eldõlt. A VBW CEKK Cegléd lesz a 6., az esetében már nem tud olyan eredmény születni, hogy innen bármilyen irányba elmozduljon. A PEAC-Pécs 7. és a PINKK Pécsi 424 8. helyezése is biztos. A két pécsi gárda esetében még elõfordulhat azonos mutató, de itt az egymás elleni eredmény a PEAC-nak kedvez. Az 5 pontos kozármislenyi veresége után 19 ponttal verte helyi riválisát hazai pályán.

Az alsóházat tekintve a csapatok az alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Play-out-ba. Itt jelenleg a Vasas komoly lépéselõnyben van, mivel öt gyõzelemmel rendelkezik. Az MTK kettõ, a BEAC pedig egy sikert könyvelhetett el eddig.

Tabella

Hirdetés