Hirdetés
Archivum

Élõ statisztikák, videók, beharangozó – Euroliga 10. forduló, szerdai játéknap:

:

Hirdetés

Szerdán öt találkozóra kerül sor a nõi kosárlabda Euroliga 10. fordulójában. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható szerkesztõségi beharangozónk is.

ÉLÕ ESEMÉNYKÖVETÉS

A-csoport
15:00 UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:00 Tango Bourges Basket – USK Praha – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:30 Castors Braine – CCC Polkowice – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – Olympiacos – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – TTT Riga – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

A B-csoporttal kezdjük a beharangozót, ahol a Sopron Basket is szerepel. A magyar csapat szempontjából (is) kiemelt jelentõségû errõl a napról a Salamanca – TTT Riga rangadó. Két közvetlen rivális csap össze. A lett bajnok ugyanúgy 5 gyõzelemmel és 4 vereséggel rendelkezik, mint a Sopron. A Salamanca pedig 4/5-ös mutatóval üldözi ezt a kettõst. Továbbra is remek formát mutat a Riga, szervezettségük és jó szerkezetû keretük már a negyeddöntõre is esélyessé teszi õket. Múlt héten a Hatay kiütésekor elért 50% feletti mezõnymutatójuk, a 44 lepattanójuk, 13 gólpasszuk, 9 szerzett labdájuk, 16 gyorsindításos pontjuk és mindössze 11 eladott labdájuk minden elismerést megillet. A Salamanca nincs könnyû helyzetben, hiszen a hétvégi bajnokijukon izomsérülést szenvedett Elin Elderbrink és 3-4 hátra kidõlt. A Sopronhoz hasonlóan a Salamanca esetében is az látható, hogy a sérülések, a kulcsemberek terhelése miatt egy kisebb hullámvölgyhöz érkeztek. Hazai vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe kerülnének. A közönség támogatásával biztosan mindent megtesznek majd a sikerért.

Nem lesz könnyû dolga a Dinamo Kurszknak, akik az Olympiacos-t fogadják. A görög bajnok esetében már hetek óta lógott levegõben, hogy megszerzik az elsõ gyõzelmüket. Végül nekünk fájó módon ez a Sopron ellen született meg. Ha nem elfogultan nézzük azt a találkozót, akkor múlt héten pontosabbnak bizonyult az Olympiacos és összességében megérdemelten szerezte meg a gyõzelmet. A Kurszk eközben a vártnál simábban nyert a Carolo Basket otthonában. Amennyire zökkenõmentes volt a franciaországi túrájuk, a hétvégén annyira megszenvedtek az MBA Moszkvával. A légiósok nélkül felálló moszkvai alakulat még 7 perccel a vége elõtt is 70-61-re vezetett. Innen fordítottak Lucas Mondenlo tanítványai. November elején mindössze 6 ponttal verte a Kurszk görög riválisát. Ha ugyanannyit hibáznak, mint a hétvégi bajnokin, azt a kellemetlen stílusú görög gárda ismét kihasználhatja egy szoros eredmény kialakításához.

Az A-csoportból az UMMC Jekatyerinburg és a Nagyezsda Orenburg orosz presztízscsatája kívánkozik a címlapokra. Bár nagyobb különbség mutatkozik a két keret között, de ez a párosítás mindig pikáns. Ráadásul az Orenburg Victor Lepana kezei alatt Brionna Jones és Erica Wheeler klasszis teljesítményével várakozások felett összeállt. Jelenleg negyeddöntõt érõ helyen vannak, alig elmaradva a Bourges, USK Praha kettõstõl. Ráadásul ezt a két csapatot verték most januárban. A Jekatyerinburg idei évéhez sokat hozzátenni továbbra sem kell. Igaz, múlt héten a Polkowice otthonában akadtak nehezebb perceik. A szokatlanul jó fújást kapó lengyel gárda rendkívül kellemetlen, már faulthatáron túli védekezéssel teljesen szétszedte a játékukat. Ettõl függetlenül a Jekatyerinburg esetében még a nagycsapatokat is elérõ menetrednszerinti januári hullámvölgynek sincs jele.

A nyolcas másik két szerdai meccsét tekintve a Bourges és az USK Praha rangadója is kiemelést érdemel. Egyik csapat sem lehet elégedett a januárjával. A Bourges három hazai rangadót veszített és az orenburgi Euroligás vereség is sokba kerülhet nekik. Az USK Praha pedig mindkét januári EL-meccsét elbukta szoros végjátékban. Óriási a tét, hiszen azonos 6/3-as mutatóval állnak a felek. A gyõztes lépéselõnybe kerül. A Castors Braine és a CCC Polkowice ütközete tûnik a legegyértelmûbbnek. Itt a friss kupagyõztes lengyel csapatnak idegenben is érvényesítenie kellene a fölényét.

Hirdetés