Hirdetés
Archivum

Élõ statisztikák, videók, beharangozó – Euroliga 6. forduló, szerdai játéknap:

:

Hirdetés

Szerdán öt találkozóra kerül sor a nõi kosárlabda Euroliga 6. fordulójában. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható szerkesztõségi beharangozónk is.

ÉLÕ ESEMÉNYKÖVETÉS

A-csoport
19:00 CCC Polkowice – Nagyezsda Orenburg – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:00 Castors Braine – Tango Bourges Basket – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:00 Villeneuve d’Ascq – USK Praha – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

B-csoport
19:00 Flammes Carolo Basket – Olympiacos – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Dinamo Kurszk – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

Kezdjük összeállításunkat a Sopron Basket együttesét is soraiban tudó B-csoporttal. Szerdán este 20 óra 30 perctõl Salamanca – Dinamo Kurszk rangadó jön. Mindkét csapatot a közelmúltban láttuk a magyar bajnok ellen. A veretlenül menetelõ kurszki gárdának eddig is akadtak rázós idegenbeli túrái – érdekesség, hogy saját pályájukat elhagyva idén még nem nyertek kétszámjegyû pontkülönbséggel –, de mind közül ez lehet a legnehezebb. A Salamanca keretében a minõség és a rutin is megvan a bravúrhoz. Ráadásul igen forró hangulatú csarnokukban könnyen ki tudják zökkenteni aktuális ellenfelüket a ritmusból. Nagy kérdés lesz, hogy az extra szezont futó Tina Charles mellé ki fog elõlépni kurszki oldalon. A Salamanca részérõl pedig azt figyelhetjük, hogy a világsztárok ellen is tudják-e tartani a 21 gólpasszra, közel 50%-os mezõnymutatóra épülõ pergõs támadójátékukat.

A Sopron csoportjában még egy találkozót rendeznek. Ezen a Carolo Basket látja vendégül az Olympiacos-t. A francia gárda a válogatott szünet óta mindkét mérkõzését elveszítette az Euroligában, viszont a bajnokságban már megindultak felfele a gödörbõl. Változott a keretük Queralt Casas távozásával és Géraldine Robert érkezésével. Mondani sem kell, hogy sokat érne számukra egy siker. Az Olympiacos-ra továbbra is igaz, hogy kellemetlen stílusú ritmustalan, kemény játékukkal mindenki életét megnehezítik. Elsõ gyõzelmük ugyan várat magára, de ha az esélyesebb csapat nem koncentrál maximálisan – márpedig az a Carolo Basket alakulatára többször jellemzõ volt õsszel – akkor könnyen megéghet.

Az A-csoportban a Jekatyerinburg ellen hosszabbítást kikényszerítõ, extra formát mutató Bourges és az USK Praha is kötelezõ gyõzelem megszerzésére készül. A Bourges a Castor Braine vendége lesz. A belgák a Schio legyõzésével kezdtek, de azóta nem nyertek meccset. A francia bajnok a Johannes, Raincock Ekunwe, Plouffe trió vezetésével ilyen szituációban nem hibázhat, ha szeretné tartani kedvezõ pozícióját. Az USK Praha pedig a válogatott szünet óta gödörben lévõ Villeneuve d’Ascq-ot fogadja. A szárnyaló Alyssa Thomas hihetetlenül sokat lendít a cseh bajnokon, mely ötödik sikerével tarthatná a lépéselõnyét a Bourges és a Polkowice elõtt. Az eddig mutatott formájuk alapján élni fogak az eséllyel.

Az “A” jelû nyolcas harmadik szerdai meccsén a CCC Polkowice fogadja a Nagyezsda Orenburgot. Mindkét csapat hibátlan az Euroligában a válogatott szünet óta. Ráadásul mindkét oldal elmondhatja, hogy az évad eleji nehézségeket követõen szépen összeállt a játéka. Nehéz meghatározni az erõviszonyokat. A Polkowice mélyebb kerettel rendelkezik. Viszont az Orenburg egy jó szerkezetû, rutinos csapat. Más-más erényeket csillogtat a két gárda. Az oroszok erõsek magas posztokon, a harmadik legtöbb lepattanót szedik a mezõnyben. Ráadásul Victor Lapena keze alatt egyre jobban megjelenik a spanyolos stílus. Például 18 gólpasszt átlagolnak. A Polkowice inkább az egyéni megoldásokban bízik, de a jó védekezésüket sem szabad elvitatni. A meccsenkénti 10 szerzett labdájuk önmagáért beszél, miközben az utóbbi négy fellépésük során 69 pontnál többet nem kaptak. Azt a 69-et is a Jekatyerinburg érte el ellenük.

Hirdetés