Hirdetés
Archivum

Élõ statisztikák, videók, beharangozó – Euroliga 7. forduló, szerdai játéknap:

:

Hirdetés

Szerdán hat találkozóra kerül sor a nõi kosárlabda Euroliga 7. fordulójában. Az alábbiakban a játéknap élõ eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható szerkesztõségi beharangozónk is.

ÉLÕ ESEMÉNYKÖVETÉS

A-csoport
15:00 UMMC Jekatyerinburg – Castors Braine – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
15:00 Nagyezsda Orenburg – Famila Schio – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
19:00 USK Praha – CCC Polkowice – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
20:00 Tango Bourges Basket – Villeneuve d’Ascq – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – Hatay – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ
17:30 Fenerbahce – Carolo Basket – ÉLÕ STATISZTIKA, ÉLÕ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

Kezdjük a Sopron Basket együttesét is soraiban tudó B-csoporttal a felvezetést. Itt szerdán a Dinamo Kurszk a Hatay gárdáját fogadja, míg a Fenerbahce a Carolo Basket csapatát látja vendégül. A játékoskereteket, a statisztikákat nézve mindkét pályán a hazai gárda a favorit, de ez ebben a kiegyenlített nyolcasban nem jelent semmit. A Kurszk idei menetelése nagyon csalóka. A bajnokságban éppen a hétvégén szenvedtek kiütéses vereséget a Jekatyerinburgtól. Az Euroligában pedig úgy veretlenek, hogy a hat sikerükbõl ötöt egyszámjegyû különbséggel szoros végjátékban húztak be. A Hatay extrán kezdte a szezont, de az utolsó öt nemzetközi meccsébõl négyet elveszített. Láthattuk a Sopron ellen is, hogy sajátos szerkezetû csapatuk szervezett védekezéssel zavarba hozható.

A Fenerbahce-t múlt héten kellemetlen meglepetés érte Rigában. Tegyük hozzá rögtön, hogy 18 eladott labdával és 39%-os mezõnymutatóval még egy ilyen klasszis keret sem tud idegenben rangadót nyerni. Hazai pályán szeretnének javítani és erre minden esélyük megvan. Pontosabb játékkal a Carolo Basket számukra kötelezõen legyõzendõ ellenfél. A francia alakulat személyi változással járó – Queralt Casas ennek köszönhetõen érkezhetett Sopronba – õszi hullámvölgybõl igyekszik kijönni. A bajnokságban a válogatott szünet óta már két gyõzelmet szereztek és verték az Olympiacos-t az Euroligában. Megvan a szervezettségük ahhoz, hogy Isztambulban is éles meccset vívjanak.

Az A-csoportban az idei szezonban zseniális teljesítményt nyújtó Jekatyerinburg egy újabb magabiztos gyõzelemre készülhet. Elképesztõ volt, amit vasárnap a Kurszk otthonában erõdemonstráció terén letettek az asztalra. Vélhetõen erre a Castors Braine alakulatának sem lesz válasza. Hasonlóan extra szezont fut az USK Praha. A legjobb prágai éveket idézõ módon állt össze a csapat Natalia Hejkova keze alatt. Ráadásul Alyssa Thomas teljesítményét nem lehet elég alkalommal méltatni, zseniális éve van. A CCC Polkowice ellen is esélyes a cseh bajnok, bár a játéknap egyik legérdekesebb mérkõzése éppen ez lehet. A lengyel gárda ugyanis az utolsó négy meccsét megnyerte. Minõségi légiósokra épülõ keretüket Maros Kovacik szépen összerakta.

A Nagyezsda Orenburg a Famila Schio-t fogadja. Megjósolhatatlan a gyõztes kiléte. Az oroszok a válogatott szünet után jó formában tértek vissza. Aztán jött a múlt heti lengyelországi vendégszereplésük, ami fennállásuk leggyengébb nemzetközi meccse lehetett. A 36 szerzett pont és a rengeteg hiba megmagyarázhatatlan. Ezt a szót, hogy megmagyarázhatatlan az olasz fél is gyakran használta az utóbbi hetekben. Vélhetõen nem gondolták volna Schio-ban, hogy december közepén még nem lesz gyõzelmük az Euroligában. Allie Quigley érkezése óta vannak fellángolásaik, de messze nem meggyõzõ a csapatuk. A francia rangadón, ahol a Bourges fogadja a Villeneuve d’Ascq alakulatát, egyértelmûen a hazaiak a favoritok. Méltatlanul kevés szó esik a Bourges-ról, akik kiváló csapatteljesítménnyel jól tartják a lépést az élmezõnnyel. Ha ez a forma kitart, az évad egyik kellemes meglepetését okozhatják.

Hirdetés