Hirdetés
Archivum

ÉLÕ: TFSE – Debrecen egyetemi döntõ:

:

Hirdetés

Kedden 13 órától rendezik Debrecenben a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság döntõjét. A trófeáért a TFSE és a Debreceni Egyetem csapata méri össze az erejét. Az alábbiakban a találkozó élõképes közvetítése látható.


ÉLÕ STATISZTIKA ITT

BEHARANGOZÓ

A döntõben megvalósult az a párosítás, amit az elõzetes erõviszonyok alapján is várni lehetett. A címvédõ TFSE és a Debreceni Egyetem összecsapása érdekes küzdelmet ígér. Az elõdöntõben a TFSE 67-59-re múlta felül a Közgázt. Ahogy arra számítani lehetett, a szombati ANB siker után nehezebben lendült bele a TF, de a harmadik negyed végére ennek ellenére felõrölte a riválisát. A Debrecen pedig 61-56-ra múlta felül a Gyõrt. Jó kezdéssel ragadta magához az irányítást a debreceni gárda és bár a gyõriek többször felzárkóztak, döntõ pillanatokban a hazaiak pontosabbnak bizonyultak.

A két csapat statisztikáját nézve azt láthatjuk, hogy mindkét félnél kiemelkedõ volt a gólpasszok száma. A TF-nél 28, a Debrecennél 21. A lepattanók terén az elõdöntõben a TFSE 53-at, a Debrecen 50-et szedett le. Különbségként látható és ez a keddi fináléban is döntõ lehet, hogy a TF-nek több támadólepattanója volt (21-13), mint a Debrecennek az elõdöntõben. Egy kiélezett csatán, ahol ráaádul komoly terhelésbõl érkezõ csapatok mérik össze az erejüket, a második esélybõl elért pontok aranyat érhetnek, ahogy az is, hogy melyik fél tudja a ki nem kényszerített hibáit csökkenteni. A saját meccsén kevesebb eladott labdát jegyeztek fel a TF-nél, mint a Debrecennél. Mindkét félnél maradt tartalék a triplákban. Érdekes lesz figyelni, hogy ezen a területen bármelyik gárda elõrébb lép-e.

Az alapszakaszban a TFSE és a Debrecen kétszer találkoztak. Ezekbõl messzemenõ következtetést nem lehet levonni, hiszen mindkét csapatban akadtak hiányzók ezeken és egy döntõ más versenyhelyzet, mint egy alapszakasz mérkõzés. Február 4-én a TFSE 68-40-es gyõzelmet aratott Debrecenben. A fõvárosi gárda hazai pályán 62-45-re verte riválisát. Összességében a keret szerkezetét, a rotációs lehetõségeket és az ilyen téthelyzetek rutinját tekintve a TFSE a favorit a döntõben. A címvédõ esetében nem lehet kizárni, hogy pár nap alatt annyi fontos meccsre, mint a szombati ANB és az egyetemi F4 két találkozója, nehéz felpörögni. Elsõsorban a mentális frissesség a kérdés. A Debrecennek nagy erõt adhat a hazai környezet, illetve az a tudat, hogy tavasszal jó formát és összhangot mutatva tudott menetelni.

Hirdetés