Hirdetés
Archivum

Élõ videó: a 2019-es Európa-bajnokság sorsolása, Belgrád 13:00:

:

Hirdetés

Szerdán 13 órától rendezik Belgrádban a 2019-es szerb-lett közös rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Az alábbiakban az esemény élõképes közvetítése látható.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

ÉLÕKÉPES KÖZVETÍTÉS

BEHRANGOZÓ

A 2019-es szerb-lett közös rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását december 12-én, a délutáni órákban rendezik Belgrádban. A sorsolást megelõzõen a 16 résztvevõ válogatottak négy kalapba osztotta a nemzetközi szövetség.

A magyar válogatott a harmadik kalapba került Szerbia, Ukrajna és Montenegró mellé. Ez azt jelenti, hogy ezen három válogatottal biztosan nem szerepelnek egy négyesben a kontinenstornán a mieink. 

A kalapok beosztása:
1. kalap: Spanyolország, Franciaország, Törökország, Oroszország
2. kalap: Belgium, Lettország, Olaszország, Csehország
3. kalap: Szerbia, Ukrajna, Magyarország, Montenegró
4. kalap: Szlovénia, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Svédország

A 2019-es Európa-bajnokságot június 27. és július 7. között rendezi közösen Lettország és Szerbia. A lebonyolítást tekintve elmondható, hogy a résztvevõ csapatok négy darab négyes csoportban kezdik meg a szereplésüket. A csoportmeccseknek jövõ nyáron a lett fõváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A kontinenstorna végjátékát pedig Belgrádban rendezik.

Hirdetés