Hirdetés
Archivum

Élõ videó: az U19-es Világbajnokság sorsolása – 8:30:

:

Hirdetés

Szerdán magyar idõ szerint 8 óra 30 perctõl sorsolják Thaiföld fõvárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság csoportjait. Az alábbiakban az esemény élõképes közvetítése látható.

BEHARANGOZÓ

Thaiföld fõvárosa, Bangkok ad otthont a 2019-es U19-es nõi kosárlabda Világbajnokságnak. A tornát 2019. július 20. és 28. között bonyolítják le 16 csapat részvételével.

Mint ismeretes, a magyar válogatott az udinei U18-as Európa-bajnokságon megszerzett 3. helyével kvalifikálta magát a seregszemlére. A mezõnyt nézve a házigazda Thaiföld válogatottja alanyi jogon résztvevõ. Európából Magyarország mellett a korosztályos kontinensbajnok Németország, Spanyolország, Lettország és Belgium vívta ki a részvételi jogot.

Az U18-as Amerika-bajnokságról az Egyesült Államok, Kanada, Argentína és Kolumbia kvalifikált, az U18-as Afrika-bajnokságról Mali és Mozambik, az U18-as Ázsia-bajnokságról pedig Kína, Japán, Ausztrália és Dél-Korea.

A torna elõkészületei javában zajlanak. A lapunk felületein mi is beszámoltunk arról, hogy a FIBA igyekszik az U19-es Világbajnokságokat újrapozicionálni vagy talán úgy pontosabb, hogy felfrissíteni a közvélemény szemében. A leány és fiú torna is megújult grafikai elemeket, illetve új trófeákat kapott.

A hivatalos angol elnevezéssel “rising stars U19 trophy” néven szerepel majd a hivatalos felületeken a kristályokkal kirakott világbajnoki trófea. A formája csillagokat takar, utalva ezzel azokra a fiatal, feltörekvõ tehetségekre, akik az U19-es Világbajnokságon bontogatják a szárnyaikat. Az lenne a cél, hogy hosszabb távon még szervesebben illeszkedjen az U19-es seregszemle a nemzetközi kosaras körforgásba.

Az U19-es Világbajnokság hivatalos logóját és kisfilmjét február végén ismerhettük meg. Ezek az alábbiakban láthatóak.
 

Hirdetés