Hirdetés
Archivum

Élõ videó: Hatay – YDÜ 13:00:

:

Hirdetés

Szombaton az utolsó fordulójához érkezik az alapszakasz Törökországban. A mérkõzéseket azonos kezdési idõponttal, 13 órától rendezik. A Sopron Basket Euroliga elõdöntõs ellenfele a Yakin Dogu Universitesi a Hatay otthonában vív csúcsrangadót, melynek tétje az alapszakasz elsõ helye. A találkozóhoz a részletes beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban az élõképes közvetítéshez ajánlunk linket.

ÉLÕ VIDEÓ

TRT SPOR HD – Canlı İzle – TRT

TRT SPOR HD kanalını canlı izleyin.

BEHARANGOZÓ

Törökországban az alapszakasz utolsó fordulója úgy érkezik el, hogy a Yakin Dogu Universitesi 21 gyõzelemmel és 2 vereséggel vezeti a tabellát. Mögötte a második helyen a Hatay áll 20 gyõzelemmel és 3 vereséggel. A sorsolás úgy hozta, hogy az utolsó fordulóban amolyan alapszakasz-fináléként a két csapat egymás ellen döntheti el az elsõ hely sorsát. A januári bajnokijukon a YDÜ 96-78-ra verte a nagy riválisát. Ennek megfelelõen a Hatay hazai pályán egy 19 pontos sikerrel tudná megelõzni ellenfelét. Meglepetés lenne, ha ekkora különbség kialakulna, de természetesen ezen a szinten ilyen extra képességû kereteknél nem lehet semmit sem kizárni.

A szezon elõtt a sportág közvéleménye elsõsorban a YDÜ és a Fenerbahce versenyfutását várta, kisebb meglepetés, hogy a végül Hatay tudja megszorongatni a címvédõt. A látottak alapján teljesen megérdemelt, hogy az utolsó fordulóig versenyben maradt a Hatay. Kiegyensúlyozott volt a teljesítményük az egész szezonban. Ráadásul a Paris, Öztürk, Mitchell, Snytsina és Hind Ben Abdelkader ötöse által alkotott alapcsapatuk egységes, ponterõs játékra képes. A YDÜ kerete jóval mélyebb és ideálisabb szerkezetû. Ennek megfelelõen a januári meccshez hasonlóan favoritok. Azon az estén a félidõben már 25 ponttal vezettek és végül Courtney Vandersloot (23 pont, 11 gólpassz), illetve Kayla McBride (14 pont) vezetésével diadalmaskodtak. A kimaradó légiósuk Elin Eldebrink volt, így össze tudott állni a Gruda, Lavender, Hollingsworth trió a palánk alatt. Hatásosan semlegesítették a Hatay játékát a festékben, ami lényegében el is döntötte a rangadót.

A YDÜ számára ezek a hetek az Euroliga Final Four-ra történõ felkészülésrõl is szólnak. Amennyire a törökök felületein lehet tájékozódni, Kayla McBride visszatérésével a tervezett ütemben zajlik a munka. Múlt héten Adanában majdnem meglepetés érte õket, mindössze hosszabbítás után szerezték meg a gyõzelmet. Jantel Lavender volt a kimaradó légiósuk, így elveszítették a lepattanócsatát. Rengeteg dobást hibáztak, a 19 triplakísérletbõl mindössze 5 bizonyult sikeresnek és szerencse is kellett ahhoz, hogy végül érvényesítsék a fölényüket. Ennek ellenére nem szabad ezekbõl az eredményekbõl messzemenõ következtetéseket levonni. Nyilvánvalóan minden szakmai stáb igyekszik a formát a Final Four küzdelmeire idõzíteni. Egy hosszú szezon végén járunk, ráadásul a törökökre még a teljes rájátszás is vár a következõ hetekben.

Hirdetés