Hirdetés
Archivum

Élõ videó: Sopron Basket – Olympiacos 18:00:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától az Olympiacos-t fogadja a Sopron Basket a nõi kosárlabda Euroliga 2018/2019-es szezonjának második fordulójában. Az alábbiakban a mérkõzés közvetítése látható és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk.

ÉLÕ VIDEÓ

BEHARANGOZÓ

Az áprilisi döntõ óta az elsõ hazai Euroliga mérkõzésére készül a Sopron Basket. Természetesen a Jekatyerinburg elleni finálét követõen rengeteg találkozót lejátszott Roberto Iniguez együttese. Javában tart már az új évad is, ahol a bajnoki mérleg hibátlan. Ráadásul, ami a szezonkezdet értékét növeli, hogy mindhárom olyan hazai riválist sikerült legyõzni a Szekszárd, a Gyõr és a DVTK esetében, akiket elõzetesen a kihívóknak tekinthettünk. Ebbõl ráadásul a Szekszárdot saját csarnokában múlta felül a Sopron, így igen jelentõs lépéselõnyben vannak Fegyverneky Zsófiáék a tabella élén.

Az Euroligát vereséggel kezdte a magyar bajnoki címvédõ. Az országos sajtó a Carolo Basket otthonában 80-74-re elbukott összecsapást „váratlannak” titulálta. Ettõl függetlenül a szezon elején egy francia élcsapattól idegenben bõven ki lehet kapni. Különösen úgy, hogy igazán nem jött ki a lépés múlt héten. Fõleg védekezésben akadt több kihagyás. Látszik viszont az is, hogy ezen a téren nagy munkát végez a szakmai stáb. A szekszárdi bajnoki rangadóra jelentõsen feljavult a Sopron, a harmadik negyedben komoly szintlépést láthattunk védekezésben. Szombaton este abban a szakaszban 10 perc alatt sikerült megduplázni az addig szerzett labdák számát és egy 15-0-s futással állva hagy riválisát a Sopron. Sebességben, határozottságban, pontosságban az volt az a játék, ami a nemzetközi szinten is sikert eredményezhet.

Ha böngésszük a soproni statisztikákat, akkor az új évadban az elsõ heteket tekintve több kisebb változást láthatunk. Még ponterõsebbé vált a csapat játéka, ami Candice Dupree és Amanda Zahui érkezésével elõzetesen is várható volt. Éppen a szombati bajnoki rangadó bizonyult mindössze az elsõ tétmeccsnek idén, amikor nem lépte a 70 szerzett pontot a csapat. Ezen felül viszont fejfájást okozhatott a szakvezetésnek, hogy a tavalyinál több támadólepattanót engedélyezett eddig az aktuális ellenfeleinek a Sopron. Összevetésben ebben a mutatóban rendre alul is maradt. Ez nem feltétlenül most, de az évad élesebb szakaszában akár el is dönthet egy-egy fontos derbit.

Az Olympiacos a selejtezõbõl került az Euroliga fõtáblájára. A Wisla Krakow együttesét búcsúztatták bravúrral. Erõsebbnek tûnt a lengyel élcsapat kerete, de még nem állt össze a játékuk. Taktikusan, egységesen kosárlabdázva lépett tovább a görög bajnok. Éppen Rasheed Rita súlyos sérülése miatt az Olympiacos rotációs lehetõségei szûkültek az évad elején. A Világbajnokságon szereplõ hat görög válogatott játékosuk mellett így jelenleg három légiós áll a szakmai stáb rendelkezésére. Közülük a rutinos horvát center Mirna Mazic már korábban is a csapatukat erõsítette. Két amerikai játékosuk van, egy apró termetû irányító Jessica Thomas és egy stabil erõcsatár Lykendra Johnson. Nincsenek tehát kiemelkedõen nagy nevek, de az évek óta együtt dolgozó hazai mag stabil alapokat ad.

A Fenerbahce elleni múlt heti találkozójuk jól sikerült. Ugyan 63-54-re alulmaradtak, de azzal, hogy kemény védekezéssel egy ritmustalan meccsbe kényszerítették bele lényegesen magasabban jegyzett török ellenfelüket, lényegében végig látótávolságban voltak. Ha nincs a nyolc kihagyott büntetõjük, akár még szorosabban is alakulhatott volna az az este. Az látszott a selejtezõben és a Fener ellen is, hogy egy lassú, kemény, pontszegény találkozóra törekednek. Nagy kérdés, hogy ezt a Sopron miként reagálja le. Egyéni képességekben jobban áll a magyar bajnok és az sem kérdés, ha tudja a saját nagy ritmusú, ponterõs játékát hozni, akkor favorit. Ettõl függetlenül nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Nyilván a Sopronnak is figyelnie kell arra, hogy ezúttal sem fog beleférni annyi eladott labda, mint Franciaországban.

Hirdetés