Hirdetés
Archivum

Élõ videó, statisztika: Fenerbahce – YDÜ 13:00:

:

Hirdetés

Szombaton magyar idõ szerint 13 órától rendezik a török bajnoki döntõ párharc harmadik felvonását, melyen a Fenerbahce fogadja a YDÜ gárdáját. A csapatok 1-1-re állnak egyik fél harmadik gyõzelméig tartó fináléban. Az elsõ meccset 83-76-ra a Fenerbahce nyerte riválisa otthonában, a második találkozón a YDÜ 68-61-re gyõzelemmel egyenlített. Részletes beharangozót a harmadik összecsapáshoz korábban már közöltünk, az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket.

ÉLÕ ESEMÉNYKÖVETÉS

Élõ statisztika

Tervezett élõképes közvetítés

BEHARANGOZÓ

Szombaton magyar idõ szerint 13 órától rendezik a török bajnoki döntõ harmadik meccsét. A YDÜ otthonában lejátszott két találkozó után 1-1-re áll az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc. A harmadik és majd hétfõn a negyedik mérkõzésre a Fenerbahce otthonában kerül sor.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Érdekes találkozókon vannak túl a csapatok. Az elsõ meccs az extrán dobó Fenerbahce összességében magabiztos sikerét hozta. Az a teljesítmény egyértelmûen a párharc favoritjává tette Valérie Garnier együttesét. A második összecsapásra a YDÜ keretébe visszatért Courtney Vandersloot és a csapatuk is elõremutatóbb teljesítményt nyújtott. Úgy aratott 68-61-es gyõzelmet a Yakin Dogu, hogy egy pillanatig nem vezetett a Fenerbahce. A lepattanócsatát 44-26-ra hozták és a hétfõi dobópárbajhoz hasonlóan a duplákat kiválóan értékesítették. A 46 kísérletükbõl 25 sikeres lett. Ehhez pedig a második mérkõzésen nem tudott felnõni a Fener. A 35%-os mezõnymutató a lepattanókban mutatkozó ekkora különbség mellett döntõnek bizonyult.

Sokat jelent Courtney Vandersloot játéka a YDÜ számára. Kiemelkedõ szezonja van a remek irányítónak: 15 ponttal és 11 lepattanóval elért dupla-duplája már a 25. volt az idei évadban. Ehhez jött hozzá, hogy a második mérkõzésre védekezésben is rendezte sorait a YDÜ. Õsszel és télen ebben sokkal határozottabbak voltak, mint most tavasszal. Ezúttal keménységben és az ellenfél palánk alól történõ kiszorításában visszaidézték a legjobb heteiket. A Yakin Dogu nagy erõssége még ugyanis, hogy olyan magas játékosaik vannak, mint Hollingsworth, Lavender és Gruda. A Fener-t ezen a téren egyértelmûen felülmúlják és ezt csütörtökön bizonyították is. Az elsõ meccsen még a Fener nyerte a lepattanócsatát. Igaz, a második találkozón Anastasiya Verameyenka faultproblémái miatt még tovább csökkentek a trónkövetelõ variációs lehetõségei.

A YDÜ honlapján Zafer Kalaycioglu vezetõedzõ a szezon legnehezebb, legfontosabb meccsének nevezte a döntõ harmadik felvonását. Ezzel nem lehet vitatkozni, hiszen a Fener egy gyõzelem esetén hétfõn újra saját közönsége elõtt játszana, immár pedig nem kisebb célért, mint a bajnoki cím. Ilyen helyzetbõl pedig nehéz lenne fordítani a YDÜ együttesének. Nagy kérdés lesz a Fenerbahce-nál, hogy ezúttal Giorgia Sottana vagy Ana Dabovic lesz a kimaradó. Az olasz klaszissal valamivel jobban mûködött támadásban a gépezet. Valérie Garnier nagy figyelmet fordít a védekezésre, amivel a második meccsen sem volt problémájuk. Mindössze hét eladott labdát jegyeztek fel a Fener-nél, miközben akadt nyolc szerzett labdájuk. Összességében tehát azt lehet mondani, ha magas posztokon rendezi sorait a trónkövetelõ, akkor az eddig látott erényeik megtartásával továbbra is esélyesnek tekinthetõek.

Hirdetés
Hirdetés