Hirdetés
Archivum

Élõ videó, statisztika: YDÜ – Fenerbahce 17:00:

:

Hirdetés

Szerdán magyar idõ szerint 17 órától rendezik a Yakin Dogu Universitesi és a Fenerbahce között zajló török bajnoki döntõ párharc második felvonását. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó fináléban az elsõ meccset 83-76-ra a Fenerbahce nyerte riválisa otthonában. Részletes beharangozót a második találkozóhoz korábban már közöltünk, az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket.

ÉLÕ ESEMÉNYKÖVETÉS

Élõ statisztika

Tervezett élõképes közvetítés

BEHARANGOZÓ

Hétfõn délután megkezdõdött Törökországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc. Az elsõ meccsen a Fenerbahce végig vezetve 83-76-os gyõzelmet aratott a YDÜ otthonában. Szerdán már jön a folytatás, amelyet az elsõ találkozón látottak alapján a Fener várhat bizakodva.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Érdekes és kifejezetten szórakoztató meccs volt nézõi szempontból a hétfõi. A csapatok beleálltak egy dobópárbajba, mely során a Fenerbahce extra formát mutatott. A félidei statisztikán a YDÜ 53%-os mezõnymutatója (30 kísérletükbõl 16 sikeres lett) szintén egészen kiválónak tûnt, de a Fener számai ezt is messze felülmúlták. A 33 mezõnykísérletükbõl 22 utat talált a gyûrûbe az elsõ 20 percben. Különösen a triplákat kell kiemelni, ahol pedig a 9-bõl 7 vállalásuk pontosnak bizonyult. Ez a teljesítmény meghatározta a folytatást. A második félidõre védekezésben mindkét csapat felkeményedett és több eladott labdára tudták egymást kényszeríteni. Ugyanakkor a Fener továbbra is pontosabb tudott maradni támadásban, ami el is döntötte a gyõztes kilétét.

Érdekesek az elsõ edzõi reakciók a párharccal kapcsolatban. Zafer Kalaycioglu, a Yakin Dogu mestere  Courtney Vanderlsoot hiányát elsõ helyen emelte ki. A klasszis irányítónak pénteken a Cukorova ellen egy már megnyert meccs utolsó másodperceiben ment ki a bokája. Kalaycioglu emellett azt mondta, hogy védekezésben és támadásban is sokat hibáztak. A Fener-t pedig tartja olyan rutinos csapatnak, hogy ezt könyörtelenül ki tudják használni. A másik oldalon Valérie Garnier a jól sikerült kezdés ellenére higgadtságra intette a játékosokat és a szurkolókat. A francia edzõnõ szerint a folytatásra elsõsorban a védekezést kell rendezni. Hétfõn kiemelkedõ dobóformával a kihagyásokat ellensúlyozták, de erre egy bajnoki döntõt nem lehet építeni az elmondása szerint.

Összességében úgy lehetne az elsõ találkozó tapasztalatait értékelni, hogy az egész tavasszal mutatott forma alapján a Fenerbahce lépett elõ favorittá. Náluk Valérie Garnier érkezése óta egyértelmûen felfelé ívelõ teljesítményt látunk. A játékosok testbeszéde, viselkedése sokkal nagyobb egységrõl árulkodik, mint az õszi-téli idõszakban. A YDÜ fáradni látszik, jelentõsen visszaestek a számaik, amit csak részben magyarázhatnak a sérülések. Magas posztokon játékosaik hatékonysága, mely sokáig a játékuk egyik alapja volt, gyakorlatilag kiesett. Egyéni villanások és Kayla McBride klasszisa lendíti át csapatukat a holtpontokon. Megvan a potenciál, hogy elérõbb lépjenek a második meccsre, de ehhez jelentõs formajavulásra lenne szükségük.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Hirdetés