Hirdetés
Archivum

Elõdöntõbe jutott a magyar 3×3-as válogatott Bukarestben:

:

Hirdetés

Vasárnap a délutáni órákban lezárult a bukaresti 3×3-as FIBA Challenger verseny nõi tornájának csoportköre. A magyar válogatott ugyan alulmaradt a házigazdák erõsebb csapatával szemben, de ezzel együtt bejutott az elõdöntõbe.

A magyar válogatott mérkõzése elõtt csapott össze a cseh és a japán gárda. A mérkõzést a csehek 18-15-re megnyerték, ami azt jelentette, hogy mindkét csapat 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel zárta a csoportkört. Ennek eredményeként úgy léphettünk pályára, ha legalább 14 pontot elér a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar csapat, akkor vereség esetén is bejut az elõdöntõbe.

A román együttes a találkozó elején 5-2-es elõnyre tett szert, de ezt követõen 6-6-nál gyorsan utolérték õket a magyar lányok. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladt a két gárda. Az utolsó két percbe 12-11-es hazai vezetésrõl érkeztünk. Riválisunknak két távoli dobása is célt ért a folytatásban, amivel 16-11-re elléptek. Ekkor még másfél perc volt hátra. Innentõl gyõzelmi esélyek nem mutatkoztak, de a szerzett pontokra figyelni kellett.

A végjátékban Medgyessy Dóra két duplájával, majd ziccerével 18-16-ra zárkóztunk fel. Az igencsak kemény meccsen még az egyenlítésért is támadhattunk, de kétpontos elõnyét a román csapat megõrizte, így 18-16-os sikerrel veretlenül nyerte a négyest. A magyar válogatott 17 óra 30 perctõl a bombaerõs kerettel szereplõ francia gárdával mérkõzik a fináléba kerülésért. A találkozó ITT követhetõ.

Hirdetés