Hirdetés
Archivum

Elõdöntõben a PINKK:

:

Hirdetés

A Sopron és a PEAC után a PINKK is bejutott az elõdöntõbe. A pécsiek 61-44-es sikert ünnepelhettek Gyõrben a negyeddöntõ második mérkõzésén, így 2-0-s összesítéssel léptek tovább.

A PINKK magabiztosan hozta az elsõ találkozót Komlón és a gyõri második mérkõzésen is hamar elõnybe került. Diamant faultja után Pascau büntetõbõl szerezte az elsõ pontokat, majd a gyõriek centere ezt követõen kétszer is eredményes volt a palánkok alól. Laklóth ziccere után 6-4-re még a hazaiak vezettek. Ezt követõen azonban Iványi Dalma egyenlített, majd egy közel két perces kosárcsend után Sarok triplájával már a pécsiek jártak elõrébb. A játékrész második felében a vendégek két amerikai légiósa Holt és Kennedy is megvillant, így a különbség elérte a 7 pontot.

A 17-10-rõl induló második negyed elsõ fele pontszegény játékot hozott. Kováts Nóra büntetõi és Lengyel Dalma triplája után 19-13-nál befagyott az eredményjelzõ. Nem volt egy szép mérkõzés, de a gyõriek számára csak egy kevés pontos összecsapás kínált gyõzelmi esélyt. Bencze Tamás a második negyed közepén 20-13-nál kért idõt, majd Gambiraza ziccere után 21-17-re módosult az állás. Ekkor Roberto Hernandez is magához rendelte a tanítványait. A félidõ hajrája egyértelmûen a pécsieké volt. Tomlinson két ziccert értékesített, míg a negyed végén Kennedy dobása ért célt.

A harmadik etap 27-17-rõl indult. A negyed elején Iványi Dalma talált be, majd következett a gyõriek számára tarthatatlannak bizonyuló Tomlinson újabb két szép megoldása. Kennedy két büntetõje pedig már egy 10-0-s pécsi futást eredményezett. 37-17 után Diamant törte meg a közel 5 perces gyõri kosárcsendet. A találkozó sorsa ekkor eldõlt, de Lengyel Dalma és Milica Ivanovic triplái csökkentették a különbséget. 30 perc után így 45-29-es állást regisztrálhattunk.

A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A PINKK 15 és 20 egység között õrizte az elõnyét és végül megérdemelt 61-44-es gyõzelmet aratott. A pécsiek ellenfele az elõdöntõben a DVTK-MTK párharc gyõztese lesz.

Eredmény
HAT AGRO UNI GYÕR–PINKK PÉCSI 424 44–61 (10–17, 7–10, 12–18, 15–16)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2–0 a PINKK Pécsi 424 javára.

Hirdetés