Hirdetés
Archivum

Elõdöntõig vezette Albena Branzova a kanadai egyetemi csapatát:

:

Hirdetés

Miközben az NCAA küzdelmei javában tartanak, nem adtunk hírt arról, hogy a kanadai egyetemi bajnokság lezárult. A trófea a montreali Mcgill University csapatáé lett, míg az elõdöntõben az egykori soproni és pécsi játékos Albena Branzova által irányított csapat az L’Université du Québec à Montréal hölgykoszorúja is szerepelt.

Albena Branzova a soproni szereplése után még két évig erõsítette a profik táborát. Egy szezont Orenburgban töltött, egyet pedig a francia élvonalban. Ezt követõen került Floridába, ahol Miamiban a Nova Southeastern University csapatánál volt másodedzõ. A bolgár klasszis ez idõ alatt visszatérõ vendég volt a Miami Heat edzõtáborában is. Nem véletlenül, hiszen sportpszichológiából a PHD fokozat megszerzésére törekszik. Ezen tanulmányait pedig Kanadában a L’Université du Québec à Montréal képzésén folytatja.

Branzovát 2011 áprilisában nevezték ki az egyetemi csapat vezetõedzõjének és az ötcsapatos bajnokságban mindkét évben az elõdöntõig vezette tanítványait. Az elsõ szezont 16 mérkõzésbõl 7 gyõzelemmel és 9 vereséggel zárták az alapszakaszban, míg idén 8/8 volt a mutatójuk.

Nem csak az eredményekben, de a játékban is elõrelépés mutatkozik. Nem véletlen, hogy Branzova a héten bizakodóan nyilatkozott az egyetem honlapján. Igaz, nincs könnyû dolga, hiszen Kanadában – az Egyesült Államokhoz képest – kevésbé profi az egyetemi liga és erõsen kérdéses milyen kerettel dolgozhat jövõre. Mindenesetre a bolgár klasszisról hatalmas elismeréssel írnak a helyiek. A személye megmozgatta az állóvizet az egyetemi csapat körül és szinte biztosak lehetünk benne, hogy látjuk majd rangosabb kispadon is.
 

Fotó: Flickr.com – julieboc2012

Hirdetés