Hirdetés
Magyarország

Másodszor is legyőzte a negyeddöntő párharcban a Győrt, elődöntős a DVTK

DVTK - UNI Győr MÉLY-ÚT 75-63 (18-28, 19-9, 18-18, 20-8)

Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Miskolc, DVTK Aréna
Praksch P., Goda L., Varga-Záray K. (Dernei G.)

DVTK: Vorpahl 4/3, Green 12, Aho 4, Jovanovic 15/6, Bernáth 15/6. Csere: Kányási 6, Kuster 4, Kiss 15/6.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Dubei 15/6, Nagy 8/6, Oroszova 4, Dombai 14/3, Mompremier 15. Csere: Weninger 7, Varga, Török.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a DVTK javára.

Fotó: DVKT.hu

Hirdetés

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc második mérkőzésén Miskolcon a DVTK 75-63-ra legyőzte az UNI-Győr-MÉLY-ÚT gárdáját. Ezzel a kupagyőztes 2-0-val megnyerte a párharcot és készülhet az elődöntőre, ahol a Sopron Basket – TFSE-MTK negyeddöntő győztese lesz a riválisa.

Milica Jovanovic hármasa vezette fel az összecsapást, melyre Dubei Debóra válaszolt a második perc végén 2+1-es megoldással. Innen ismét a DVTK került előnybe, a hazaiak 7-3-ra elléptek. Az irányítóját Jordin Canadát nélkülöző Győr igyekezett gyorsan megfogni a találkozót, így amikor Dubei Debóra triplája célt ért, 11-7-nél már a vendégek 8-0-s futását jegyezhettük fel. Leslie Vorpahl hármasával szépített a DVTK, de pár ponttal a győriek jártak előrébb az első szakaszban. Hol Dombai Réka, Beatrice Mompremier vagy éppen Weninger Virág válaszolt a hazai kísérletekre. Ekkoriban Beatrice Mompremier-t nem tudta tartani a DVTK, így 22-14-nél már 8 egységgel megugrottak Iványi Dalma tanítványai. A klasszis center egymaga 10 pontot szerzett az első szakaszban. A negyed hajrájában Kiss Angelika és Bernáth Réka villanásai ellenére 10 egységre nőtt a differencia a felek között. A 28-18-ról induló második szakaszban közel két percig egyik fél sem talált be. Cheridene Green duplája törte meg a kosárcsendet, majd Weninger Virág még visszaállította a győriek 10 pontos előnyét.

A DVTK a második negyed közepén Cheridene Green újabb ziccerével és a félidőig 10 egységig jutó Milica Jovanovic egy-egy klasszis villanásával kezdte meg a felzárkózást. 32-28-nál már csak négy pont választotta el a feleket. Nagy Dóra tripláját követően még 35-28-ra elszakadt a Győr, de összességében ekkor már egyre inkább a hazaiak akarata érvényesült. A végjátékban Kányási Veronika és Bernáth Réka lépett fel támadásban vezérré. Az utolsó másodpercekben végül utol is érte riválisát Völgyi Péter együttese. A nagyszünetben 37-37 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Nagy Dóra triplával a játékrész legelején a Győr került előnybe. A vendégek 44-43-ig előrébb jártak. Ekkor Milica Jovanovic távoli dobásával 46-44-re fordított a DVTK és volt labdája, hogy még jobban ellépjen. Ezzel nem tudott élni.

A kiélezett harmadik szakaszban Dubei Debóra hármasa után 53-50-nél a Győr jutott kisebb lélegzetvételnyi előnyhöz, de a DVTK-hoz hasonlóan ennél a három pontnál nagyobb arányban nem tudott elszakadni. Bernáth Réka hármasa zárta végül a harmadik szakaszt, így 55-55-ről futottak neki az utolsó 10 percnek a felek. Kiss Angelika két triplájával indította ezt a negyedet a DVTK. Két perc után ezekkel 61-55-re mentek a hazaiak. Lélektanilag ez több tekintetben is döntő pillanatnak bizonyult. Egyrészt érezhetően megfogta a Győrt. Kiss Angelika pedig szárnyalt, amikor egymás után két támadásból duplát értékesített, már 65-57-re ment a csapata. Bernáth Réka 2+1-es megoldása pedig 68-57-nél 11 pontra növelte a differenciát. Az utolsó öt percbe érve Beatrice Mompremier és Nagy Dóra még 68-62-re felhozta a győrieket, de Bernáth Réka hármasa másfél perccel a vége előtt 71-62-nél lezárta a meccset. A DVTK a párharcban döntő szituációkban jóval pontosabbnak bizonyult riválisánál és magabiztosan jutott az elődöntőbe.

Hirdetés