Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs a Gyõr:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr idegenben kivívta az elõdöntõs szereplés jogát. A gyõriek a negyeddöntõ harmadik felvonása alkalmával 65-60-as gyõzelmet arattak az Atomerõmû KSC Szekszárd otthonában és ezzel 2-1-re nyerték a párharcot. Az elõdöntõben Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Gyõr párharcra kerül sor.

Fotó: CMB Cargo UNI Gyõr Facebook @ facebook.com/womenbasketballgyor

Fotó: CMB Cargo UNI Gyõr Facebook @ facebook.com/womenbasketballgyor

Szekszárdon telt ház fogadta a csapatokat. A mérkõzésnek az elmúlt napok nyilatkozatai sajátos élt adtak, de a tét önmagában is óriási volt. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc 1-1-re állt, tehát a vesztesnek itt már nem adódik lehetõsége javítani. A két csapat között az elsõ percekben 2-3 pontnál nagyobb differencia nem alakult ki. Végül 16-14-es hazai elõnyt követõen 7-0-s futással került lépéselõnybe a Gyõr. 10 perc után 21-19 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban sem változott a játék képe. A gyõriek lendületben maradtak és 8-2-es sorozattal 29-21-re léptek el. A legnagyobb különbség elérte a 11 pontot. A félidõig azonban 37-30-ra felzárkózott a KSC. A félidõben gyõri oldalon Gray 12, Spanou 11 egységnél járt, míg a hazaiaknál Dojkic neve mellett szerepelt 10 egység.

A harmadik negyed elsõ találatát Studer Ágnes szerezte, majd a gyõriektõl Gray lépett elõ fõszereplõvé. Egymaga 8 pontot szerzett, miközben csapata 52-32-re lépett el. A Szekszárd már ekkor 9 eladott labdánál járt. A hazaiak kosárcsendjét Dojkic triplája törte meg, a 30. perc végére pedig 52-39-re fel is zárkózott a KSC. A negyedik negyed elején Varga Zsófia sportszerûtlen hibája után megnyílt az út, hogy folytassa jobb szériáját a Szekszárd. Ebbõl a szituációból mindössze egy pontot ért el a házigazda, de ezt követõen mégis felkapaszkodott. Egy 19-0-s futás végén 52-51-re módosult az állás. Lélektanilag kulcsfontosságúnak bizonyult azonban, hogy a vezetõ kiléte nem változott. Sara Krnjic találatával mozdult el a kisebb gödörbõl a Gyõr és 59-53-ra újra el tudott lépni. A hullámzó meccsen még egyszer egy pontra olvadt a differencia. A Gyõr azonban döntõ pillanatokban pontosabbnak bizonyult és megérdemelten vívta ki a négy közé jutást. A gyõrieknél Gray 24, Spanou 14 pontnál állt meg, míg a Szekszárdnál a 17 pontos Bishop lett a legeredményesebb.

Fotó: CMB Cargo UNI Gyõr Facebook @ facebook.com/womenbasketballgyor

Fotó: CMB Cargo UNI Gyõr Facebook @ facebook.com/womenbasketballgyor

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Gyõr 60-65 (19-21, 11-16, 9-15, 21-13)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-1 a CMB Cargo UNI Gyõr javára.

Statisztika

Hirdetés