Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs a magyar 3×3-as válogatott a debreceni U18-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 11-7-re legyõzte Svájcot a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság negyeddöntõjében. A magyar lányok ezzel bejutottak a 16 óra 50 perckor kezdõdõ elõdöntõbe, ahol Oroszország lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Kis túlzással ez a negyeddöntõ volt a torna legnagyobbal téttel bíró mérkõzése a mieink számára, hiszen aki itt nyer az már biztosan az éremért léphet pályára az esti programban. A vesztes számára viszont véget ér a torna. A tétnek megfelelõen idegesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon sok volt a ki nem kényszerített hiba. Másfél percet kellett várni az elsõ találatra, ekkor Mérész Beatrix volt eredményes. Kányási Veronika növelte tovább az elõnyt, majd Gereben Lívia duplájával már 3-0-ra vezettünk. Nem sokkal késõbb megszületett az elsõ svájci találat, ami egy szép dupla volt.

Jól jött a csapatoknak a kötelezõ játékmegszakítás. Úgy nézett ki, hogy Svájc nyugodott meg elõbb: 1+1-es helyzettel fordítottak, majd egy ziccert értékesítve 5-3-ra léptek el. Kányási duplájával sikerült újra egyenlíteni. Három és fél perc volt hátra, amikor Mérész 6-5-re módosította az állást és így hosszú idõ után újra vezettünk. Összeállt a játékunk a hajrára, Gereben és Kányási pontjaival 8-5-rõl érkeztünk el a második játékmegszakításig. Miután visszatértek a csapatok a pályára, egy svájci ziccer közben faultoltunk. A ráadás büntetõ kimaradt, de így is látótávolságba ért riválisunk.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A döntés az utolsó két percre maradt, amikor elõbb Kányási villant, majd egy gyors labdaszerzés után 10-6-ra módosult az állás. Másfél perccel a játékidõ vége elõtt kért idõt Svájc. Gyors támadás-befejezést sürgettek, de egy szempontjukból ígéretes ziccer leperdült a gyûrûrõl és ezzel lényegében lezárultak a nyitott kérdések. Az utolsó percbe érve még behullott egy dobás, míg a végeredményt 10 másodperccel a lefújás elõtt Mérész Beatrix állította be.

A lányok az elõdöntõben 16 óra 50 perctõl lépnek pályára. Az ellenfél Oroszország lesz, akik egy végletekig kiélezett meccsen 17-16-ra verték az aranyéselyesnek tartott Spanyolországot. Nagy lehetõség, hogy egy bombaerõs rivális búcsúzott, de Oroszország ellen is maximális koncentrációra van szükség.

Eredmény
Magyarország – Svájc 11-7

Hirdetés