Hirdetés
Magyarország

Elődöntős a Magyar Kupában a Szekszárd

ELTE-BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 50-85 (11-27, 6-20, 21-21, 12-17)

Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Kapitány G., Fodor A., Szilágyi B. (Farkas J.)

ELTE-BEAC Újbuda: Koch 12/6, Czank 19/3, Boros B. 5, Boros J. 7/3, Juhász 2. Csere: Katona 3/3, Ivanova, Dénes 2, Zsámár.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 2, Studer 2, Bálint 6, Krnjic 8, Goree 2. Csere: Morgan 10/6, Gereben 2, Mányoky 3, Friskovec 12/12, Horváth 2, Holcz, Milic 24/3.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés

A 2022-es Killik László Női Magyar Kupa harmadik negyeddöntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd 85-50-re legyőzte az ELTE-BEAC Újbudát.

Bálint Réka és Koch Dóra kosárváltása vezette fel az összecsapást. Ezt követően Sara Krnjic vezetésével a Szekszárd ragadta magához az irányítást. Boros Julcsi és Czank Tímea még 8-6-ra felhozta a fővárosi gárdát, de ezt követően 8-0-s futással 16-6-ra ellépett a KSC. Balogh Judit időt is kért. Koch Dóra triplájával még szépített a BEAC, a folytatásban viszont gyorsan nőtt a szekszárdi előny. Zala Friskovec például kétszer is eredményes volt távolról. 10 perc után így 27-11-re vezetett a Szekszárd. A KSC 22 mezőnykísérletéből 11 sikeres lett, míg a BEAC-nál 11-ből 3 volt az arány. A kísérletek száma is hűen tükrözi a játék képét.  A második negyed elején Kolby Morgan, a Szekszárd új légiósa is megszerezte az első pontjait. Cyesha Goree és Studer Ágnes pedig azzal a lendülettel 20 egység fölé növelte csapata előnyét.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Több, mint hat percen át mindössze egy mezőnykosarat szerzett a BEAC. Ez Boros Berta nevéhez fűződött. Ez idő alatt 42-13-ra lépett el a Szekszárd. Nem sokat kellett várni és Nikolina Milic triplája után 45-15-nél elérte a 30 pontot a differencia. A félidő utolsó három percébe érkezve faultok tették töredezetté a játékot. Akadt egy-két kihagyás védekezésben szekszárdi oldalon, így Zseljkó Djokics időt kért. Ezt követően rendezte sorait a KSC. A 47-17-es félidei eredményt Boros Berta és Nikolina Milic kosárváltása alakította ki. Nikolina Milic már a 15. pontját szerezte ekkor. Azon túl, hogy a KSC tartotta 50% feletti mezőnymutatóját (20/37), 32-9-re vezetett a lepattanókban. A harmadik negyedet Boros Julcsi hármasa indította és ez érezhetően új lendületet adott a BEAC-nak, mely Barnai Judit és Mérész Beatrix nélkül is igyekezett helytállni. Eredményes volt távolról Koch Dóra. A folytatásban pedig Czank Tímea állt a csapata élére, egymaga 8 pontot szerzett. A szekszárdi találatokra, így rendre válaszolt a fővárosi együttes. A különbség ezen 30 egység környékén állandósult.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A Szekszárd dolgát nehezítette, hogy miközben visszatérhetett Gereben Lívia, a harmadik negyedben Studer Ágnest és Cyesha Goree-t is le kellett cserélni. Értékes találatokat értékesített azonban Mányoky Réka és Horváth Dóra. Végül 68-38-ról vágtak neki a csapatok az utolsó 10 percnek. Nikolina Milic és Kolby Morgan felelt a pontokért szekszárdi oldalon, de Miklós Melinda is betalált. A BEAC-nál sokáig csak Czank Tímea hármasát jegyezhettük fel, így 82-41-nél 40 pont felett járt a differencia. A mérkőzés utolsó három percébe is innen érkeztünk. A végjátékban szépített a BEAC. Katona Boglárka triplát értékesített, de Czank Tímea, Koch Dóra és Juhász Angéla is betalált. Balogh Judit tanítványai így 9-3-ra hozták ezt a rövid periódust, de természetesen a szekszárdi továbbjutás ekkor már nem forgott veszélyben. Az elmúlt kiírás bronzérmese 85-50-es sikerrel jutott az elődöntőbe.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés