Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs a magyar válogatott a 3×3-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

A magyar 3×3-as válogatott bejutott az elõdöntõbe a Bukarestben zajló 3×3-as Európa-bajnokságon. A mieink remek játékkal 19-16-ra gyõzték le Spanyolországot.

A kontinenstorna záró napjának elsõ mérkõzés volt a Magyarország – Spanyolország negyeddöntõ. Az elsõ perc még az ismerkedésrõl szólt, végül Ruják Nóra távoli dobásával 2-0-s elõnyre tettünk szert 50 másodperc elteltével. Ezt követõen Szabó Petra volt eredményes és 3-0-ra mentük. A spanyolok egy sikeres távoli dobással szerezték elsõ pontjaikat, majd egy 1+1-es megoldással 4-3-ra fordítottak. Sõt, egy küzdelmes a palánk alatti megoldás után a legismertebb játékosuk Vega Gimeno 5-3-as elõnyhöz juttatta riválisunkat.

Rendkívül pontgazdag mérkõzés kerekedett, ahol Theodoreán Alexandra egyenlített egy duplával, majd Szabó Petrának köszönhetõen már 6-5-re mi vezettünk. Három perc elteltével az elsõ játékmegszakításig sikerült megõrizni az elõnyt, végül Theodoreán találata után 7-6-os állásról szusszanhattunk egyet. A játékmegszakítás után visszatérve a mérkõzésbe kétszer Theodoreán volt eredményes, így 9-6-nál ismét 3 pontos különbséget jegyezhettünk fel.

A spanyolok duplákkal tartották a lépést, akadt olyan szituáció, hogy Gimeno a dudaszó pillanatában két védõ szorításából talált be. 10-10-nél utol is érték a mieinket, majd egy középtávolival 11-10-nél már vezettek is. Lélektanilag rendkívül fontos volt, hogy azonnal tudtunk egyenlíteni. Ruják még úgy is betalált, hogy közben megütötték a kezét. Egyébként is jellemzõ volt a találkozóra, hogy bõven engedték a kemény megmozdulásokat.

Az utolsó 3 percbe érkezve 12-12 állt az eredményjelzõn. Medgyessy Dóra és Szabó Petra összejátéka után 13-12-nél újra mi kerültünk elõnybe, majd a spanyol egyenlítés után Theodoreán értékesített két büntetõt és így 15-13-nál ismét a mieink jártak elõrébb.

Szerencsére ezúttal nem jött dupla a spanyoloktól. Szabó Petra két villanása után pedig 17-14-re elléptünk az utolsó másfél percbe érkezve. Az utolsó percbe fordulva Ruják Nóra dobhatott két büntetõt, amibõl az egyik ment be. Ennek köszönhetõen azonban maradt a két támadásnyi különbség a felek között, amit már nem tudtak ledolgozni a spanyolok. A 19-16-os végeredményt Medgyessy Dóra alakította ki.

A magyar válogatott bejutott az elõdöntõbe, ahol 14 óra 55 perctõl a címvédõ Oroszország lesz az ellenfél. Az oroszok 19-13-ra verték Szerbiát a negyeddöntõben.


Eredmény

Magyarország – Spanyolország 19-16

Hirdetés