Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs a magyar válogatott a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 18-16-ra legyõzte Olaszországot a 3×3-as Világbajnokság negyeddöntõjében. A magyar csapat Ukrajnával mérkõzik a világbajnoki döntõbe kerülésért.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Olaszország veretlenül nyerte a torna D-csoportját, így érkezett ellenfélként a negyeddöntõben. A mérkõzés a rekkenõ hõségben zajló játéknapon az elõzetes tervekhez képest 50 perc csúszással kezdõdött. Bár az olaszok szerezték az elsõ pontot, de összességében az elsõ percek a magyar válogatottnak sikerültek jobban. Süle Krisztina duplájával már 2-1-re vezettünk, majd Theodoreán Alexandra értékesített faulttal együtt egy találatot. A ráadás büntetõ is jó volt, amivel 4-1-re vezettünk. Ezt követõen az olaszok felzárkóztak, sõt 5-5-nél egyenlítettek is.

Az olaszok egyenlítése után újra a magyar válogatott került elõnybe: Bozóki Bettina 3 és Theodoreán Alexandra 2 pontjával 10-5-re sikerült ellépni. Jól pörögtek ekkor a magyar támadások, úgy nézett ki a mérkõzés feléhez közeledve, hogy kézben van az irányítás. Az olaszok azonban ebben a szakágban is nagyon nagy küzdõk és 10-9-nél visszajöttek a meccsbe. A magyar kosárcsendet Theodoreán villanása törte meg, de riválisunk erre azonnal válaszolt. Ráadásul közben egy szabálytalanságot is észrevettek a játékvezetõk, de szerencsére a ráadás büntetõ kimaradt. Ennek ellenére a találkozó középsõ szakasza egyértelmûen az olaszoké volt. Végül 11-10 után egy duplával 12-11-re fordítottak.

Lélektanilag rendkívül fontos volt, hogy gyorsan tudjon válaszolni a magyar válogatott és ezt Bozóki Bettina betörése után 12-12-nél sikerült is megtenni. Óriási izgalmakat ígért a végjáték, melyet Papp Klaudia könyörtelen távoli dobása vezetett fel. Ezzel 14-12-re mentünk. Az olaszok elõtt azonban adódott egyenlítési lehetõség büntetõbõl. Papp éppen a távoli dobáshoz készülõ olasz játékost sodorta el rossz ütemben. A nagy ütközésbõl szerencsére sérülés nem lett. Az olaszok a két büntetõjüket kihagyták, de ezt követõen távoli dobással 14-14-nél mégis egyenlítettek.

Az utolsó fél percben Theodoreán duplájával 16-14-nél ragadtuk magukhoz újra a vezetést. Az ezt követõ akciónál az olaszok nem tudtak dobóhelyzetet kialakítani, majd egy fault után Theodoreán mindkét büntetõjét értékesítette és ezzel lezárta a negyeddöntõt. A magyar válogatott bejutott a 2017-es 3×3-as Világbajnokság elõdöntõjébe, ahol 18 óra 45 perctõl Ukrajna lesz az ellenfél.

Eredmény
Olaszország – Magyarország 16-18

Hirdetés