Hirdetés
3x3

Elődöntős a magyar válogatott a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon

Magyarország - Oroszország 21-18

FIBA 3x3 U18 World Cup 2021
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Horváth Boglárka 5, Nagy Réka 6, Horváth Dóra, Szabó Zita 10.

Oroszország: Nadezhda Iazykova, Anastasiia Bocharova 3, Veronika Loginova 10, Kristina Savkovich 5.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Bejutott a legjobb négy közé a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon a Horváth Boglárka, Horváth Dóra, Nagy Réka, Szabó Zita összeállítású magyar válogatott. Földi Attila együttese a negyeddöntőben egy rendkívül fordulatos és kiélezett küzdelemben 21-18-ra legyőzte Oroszországot.

A mérkőzés első két percben 2-0-s előnyre tettek szert az oroszok, de erre Nagy Réka azonnal válaszolt. A folytatásban az oroszok 3-1-re és 4-2-re is vezettek. A mieink azonban Nagy Réka és Horváth Boglárka büntetőivel rendre felzárkóztak. Horváth Boglárka révén 4-4-nél egyenlítettünk is, majd Szabó Zita duplájával 6-5-nél először vezettünk az összecsapáson. A kemény találkozón egy sportszerűtlen is becsúszott a mieinknél, de ebből csak egy egy pontot értek el az oroszok. Ennek megfelelően 6-6-ról jött az első megszakítás.

A szusszanásnyi pihenőt követően Veronika Loginova két találatával az oroszok 8-6-os előnyre tettek szert, de erre Szabó Zita duplával felelt. 8-8-nál így újra egyenlő volt az állás. Az oroszok ezt követően ismét  előnybe kerültek, de Szabó újabb sikeres távoli dobása 10-9-nél a mieink juttatta vezetéshez. Rendkívül hullámzó küzdelem alakult ki, ahol 11-10-nél ismét az oroszok mentek. Nagy Réka duplájával 12-11-nél viszont újra visszavettük a kezdeményezést. A második megszakításhoz érkezve Nagy betörésből is betalált, amivel 13-11-nél először mentünk két ponttal.

Miután visszajöttek a csapatok, egy büntetővel 13-12-re felzárkózott Oroszország, Szabó Zita azonban kiváló helyzetfelismeréssel azonnal elvállalt egy távoli dobást és az célt ért. Sokáig tanakodtak a játékvezetők, végül azonban szabályosnak ítélték és így 15-12-re elszakadtunk. Egy pillanatra nem lankadhatott a figyelem, hiszen az utolsó három percbe érve 15-14-re feljöttek az oroszok két büntetővel. Szabó Zita ismét betalált, amivel 16-14-re alakult az eredmény. A hullámzó meccsen az oroszok büntetőkkel ismét utolérték minket. Horváth Boglárka és Szabó Zita azonban gondoskodott arról, hogy újra lépéselőnybe kerüljünk.

Az utolsó két percbe érkezve a válogatottunk a 10. faultját is beütötte, de az oroszok nem büntetőztek jól és így őriztük az 1-2 pontos előnyt. Az utolsó percben Horváth Boglára büntetőjével és betörésből elért ziccerével már 20-18-ra vezettünk. Mindent megtettek az egyenlítésért az oroszok, de nem jártak sikerrel. Öt másodperccel a vége előtt Nagy Réka szerezte a 21. pontunkat és ezzel lezárta az összecsapást. Az idei nyári válogatott program egy legkellemesebb meglepetését okozva készülhetnek az elődöntőre a magyar lányok a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon. Az ellenfél a Spanyolország – Lettország párharc győztese lesz.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés