Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs a magyar válogatott az U23-as Nemzetek Ligájának prágai tornáján:

:

Hirdetés

Javában zajlik Prágában a 3×3-as szakág U23-as Nemzetek Ligájának 4. fordulója. A magyar válogatott a pénteki játéknaphoz hasonlóan bejutott az elõdöntõbe. A mérkõzés 17 óra 50 perctõl a cikk végén elérhetõ linken élõképes közvetítés formájában is követhetõ.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ahogy arról rövid beharangozónkban már hírt adtunk, a magyar válogatott Franciaországgal és Csehországgal került egy csoportba a vasárnapi tornán. Tudta vállalni a játékot Radócz Fanni is, így teljes felállásban szerepelhettek a mieink. Radócz mellett Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia és Papp Klaudia alkotja a prágai versenyzõ csapatot.

Az elsõ meccsen Csehország volt az ellenfél, akiket 12-10-re múltak felül a magyar lányok. Egy kicsit csalóka a szorosabb eredmény, válogatottunk ugyanis végig kézben tartotta az irányítást. Hét perc után 10-3-ra vezettünk. Innen még felzárkózott riválisunk, de a gyõzelem nem forgott veszélyben.

Második riválisunk a bombaerõs Franciaország volt, akikkel szemben 20-14-ra maradtak alul a mieink. Nagyot küzdött válogatottunk. Ugyan a mérkõzés feléhez érkezve 13-5-re elléptek a franciák, de innen 16-13-ra sikerült felzárkózni jó távoli dobásokkal. A francia csapat a végjátékban õrizte elõnyét, kifejezetten nagy csatára kényszerítettük azonban a mezõny legerõsebb tagját.

A magyar csapat Franciaország mögött második lett a B-csoportban, így a 17 óra 50 perckor kezdõdõ elõdöntõben az A-csoportot megnyerõ Ukrajna lesz a rivális. A mérkõzés az alábbiakban élõképes közvetítés formájában követhetõ.

Hirdetés