Hirdetés
3x3

Elődöntős a magyar válogatott Mongóliában

Románia - Magyarország 6-11

FIBA 3x3 Women's Series
Sukhbaatar, Mongólia

Románia: Nicoleta-Andreea Mititelu 3, Bianca Fota 2, Alina-Maria Podar 1, Ancuţa Stoenescu.

Magyarország: Böröndy Vivi 5, Papp Dia 5, Varga Eszter 1.

Hirdetés

A mongóliai FIBA 3×3 Women’s Series torna elődöntőjében a magyar válogatott 11-6-ra legyőzte Romániát és ezzel bejutott az elődöntőbe. Nagy küzdelmet hozott a találkozó, melyet egy 40 perces esőszünet is megszakított. A magyar csapat azonban minden nehézséggel megküzdött és három játékossal is biztosította helyét az elődöntőben.

Borult idő és 19 fok fogadta az együtteseket. Románia büntetővel került előnybe az összecsapás elején, de Papp Dia duplájával fordítottak a mieink. Gyors román egyenlítés után 2-2-nél hosszú percekre befagyott az eredményjelző. A kisebb kosárcsendet riválisunk törte meg egy büntetővel. Mezőnykosárra azonban még egy percet várni kellett. Ez Papp Dia nevéhez fűződött, így 3-3-as állásról érkezett el az első megszakítás.

Visszatérve a pályára rögtön Papp Dia volt eredményes, így 4-3-nál már a mieink vezettek. A mérkőzés feléhez közeledve pedig Varga Eszti találata erősítette meg az előnyt. Felpörgött az összecsapás a második öt percre. Kiegyenlített Románia, de válaszul mindhárom játékosunk betalált és ezzel 8-5-re szakadtak el a mieink. Sajnos az egész találkozó alatt lógott az eső lába és a csapadék meg is érkezett. Bár 3×3-as verseny megtartására épített fedett helyszínen küzdöttek a csapatok, de beázott a tető egy-egy helyen és ezt a borítást a legkisebb víz is csúszóssá teszi.

Végül közel 40 perc szünet után folytatódott az összecsapás. Miután ismét játékba lendültek a csapatok, Böröndy Vivi két pontjával növeltük az előnyt. 10-6 után mindkét gárda előtt több lehetőség adódott. Végül Böröndy Vivi találatával a mieink mozdultak el erről az állásról. Azóta már tudjuk, hogy ezzel a végeredmény is kialakult. A magyar válogatott hatalmasat küzdve 11-6-os sikerrel bejutott a mongóliai FIBA 3×3 Women’s Series torna elődöntőjébe, ahol Kína lesz a rivális.

Idei harmadik FIBA 3×3 Women’s Series versenyén harmadik elődöntőjére készülhet válogatottunk.

Hirdetés