Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs a Pécs:

:

Hirdetés

A Gyõr után a Pécs is elõdöntõs a Magyar bajnokságban. A pécsiek nagyon jól kezdtek a Vasas otthonában és már az elsõ negyedben eldöntötték a találkozó sorsát.

Pénteken egy felemás mérkõzést játszott a Pécs és a Vasas. Miután a pécsiek a legégetõbb pénzügyi kötelezettségeiket teljesítették, már az elsõ negyedben 20 pontos elõnyt alakítottak ki a Vasas ellen. A baranyaiak kezdõje akkor a kispadról kevesebb segítséget kapott és a negyedik szakaszban 10 pont környékére zárkóztak fel a vendégek. Ezúttal még dominánsabban kezdett a baranyai gárda, nem telt 8 perc az elsõ negyedbõl és 19-0 állt az eredményjelzõn.

A hazaiak az elsõ szakasz végére 23-10-re zárkóztak fel, de ezúttal a Pécs nem követte el azt a hibát, hogy még közelebb engedje riválisát. A második negyedben folyamatosan nõtt a különbség, mely a játékrész végére a 30 pontot ostromolta.

A harmadik szakasz közepén 62-27-nél már 35 pontos differenciát jegyezhettünk fel. Ennél nagyobb különbség nem alakult ki. A Pécs 82-58-as sikerével készülhet a Gyõr elleni elõdöntõre. A pécsiek legeredményesebbje a 18 pontos Raksányi volt.

Eredmény
Vasas-Basket – Pécs 2010 58-82 (10-23, 11-26, 13-20, 24-13)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Pécs javára.


A rájátszás ágrajza


Forrás: kosarsport.hu

Hirdetés