Hirdetés
Magyarország

Magabiztos soproni győzelem a Vasas otthonában

Vasas Akadémia - Sopron Basket 40-92 (14-23, 7-30, 8-25, 11-14)

Bajnokság, negyeddöntő 2. mérkőzés
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Nagy V., Lengyel Á., Drenyovszki D. (Vághy T.)

Sopron Basket: Bach 5, Tóth O. 8, Madár E. 5, Salamon 1, Smailbegovic 5. Csere: Mudra 3, Madár K. 11/3, Szerencsés 2, Hizsnyik, Altmann

Sopron Basket: Fegyverneky 10/3, Williams 11, Czukor 8/3, Brooks 6/3, Krajisnik 22. Csere: Határ 4, Varga A. 20/12, Varga S. 7/3, Varga K. 4

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés

A Sopron Basket 92-40-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában a negyeddöntő második mérkőzésén. Mivel a két csapat csütörtöki találkozóját 20-0-val a Vasas javára írta az MKOSZ Versenybizottsága – adminisztrációs hiba miatt a soproni csapat játékosa, Megan Walker a csütörtöki negyeddöntőn jogosulatlanul lépett pályára – ez azt jelenti, hogy győzelmével a Sopron Basket 1-1-re alakította a párharcot.

Bővebben:

Nem ért véget a Sopron – Vasas negyeddöntő

A párharc soproni nyitánya óta 48 óra telt el. Az akkor látott kereteket tekintve egy változás történt, soproni oldalon Briann January mellett ezúttal Megan Walker sem lépett pályára. A Vasasnál továbbra is hiányzott többek között a két legrutinosabb játékos, Brianna Fraser és Papp Dia. Fegyverneky Zsófia és Tina Krajisnik találataival a Sopron igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést. Két és fél perc játék után 11-1-nél már hazai időkérés miatt állt a játék. Továbbra is lendületben maradt a Sopron és egészen 19-3-ra ellépett. Az első negyed második felében azonban megtorpant Gáspár Dávid együttese és ez idő alatt a Vasas egy 9-0-s futással faragott a hátrányán. Időkérést követően rendezte a sorokat a Sopron, Czukor Dalma duplája törte meg a kisebb kosárcsendet. Végül 10 perc után 23-14 állt az eredményjelzőn. A második negyedet Jelena Brooks ziccere vezette fel és ezzel 25-14-nél visszaállt a kétszámjegyű differencia a felek között.

A második etapban nagy fölénybe került a Sopron. Ekkor ismét a játék minden elemében riválisa fölé nőtt, így négy perc alatt összességében 14-0-s futással 37-14-re szakadt el. A Vasas első találatát Nadija Smailbegovic duplája jelentette, de ezt követően ismét soproni percek jöttek és egy újabb 10-0-s futás végén 47-16-os állást rögzíthettünk. A félidőig már nem változott a játék képe, 20 perc után 53-21-es állásról vonulhattak pihenőre a felek. A soproni csapat a 25 mezőnykísérletéből 20-at értékesített, közte a triplákat tekintve mind az öt vállalása sikeres lett. A harmadik negyed Bach Boglárka és Gabby Williams kosárváltásával indult. Három perc telt és 63-24-nél már a 40 pontot ostromolta a differencia. Ezt a határt végül Jelena Brooks tripláját követően 66-26-nál érte el, majd a 22 ponttal záró Tina Krajisnik ziccerével lépte át.

A harmadik negyed hajrájában ismét előléptek a soproni fiatalok. Varga Kamilla hárompontosa ért célt, míg Varga Alíz öt pontot ért el és így ekkor már 15 egységnél járt. Az utolsó 10 percnek 78-29-ről vágtak neki a csapatok. A Vasas zónája ellen Varga Alíz és Czukor Dalma is triplát értékesített, így szépen lassan 50 pont fölé nőtt a különbség. A Vasas is becsülettel küzdött és támadásban igyekezett erősíteni. Madár Kata egymaga 7 pontot szerzett ebben a periódusban. Az utolsó három percben már csak egy mezőnykosarat jegyezhettünk fel. A vége 92-40 lett.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés