Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs az U17-es Világbajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott az U17-es Világbajnokság pénteki negyeddöntõjében 61-51-es gyõzelmet aratott Japán ellen és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A negyeddöntõjéhez érkezett az U17-es Világbajnokság, ahol a magyar csapat ellenfele Japán volt. Az ázsiai együttes jegyezte az elsõ találatot a mérkõzésen és ezt követõen az elsõ negyedben 2-4 ponttal végig vezettek is. A lelkes magyar szurkolók biztatása közepette Kiss Virág szerezte az elsõ magyar pontokat és a válogatottunk centere keretbe foglalta az elsõ szakaszt, hiszen az elsõ 10 perc utolsó találata is a nevéhez fûzõdött. Ezzel 19-17-re zárkóztunk fel.

A japánok a 19 pontjukból 17-et a mérkõzés elsõ 6 percében szereztek. Ezt követõen szigorított védekezésén Mészárosné Kovács Andrea csapata és ez igazán a második negyedben fizetõdött ki. Ebben a szakaszban közel 7 percig nem ért el mezõnykosarat a riválisunk. A mieink Dubei duplájával 21-19-nél vették át a vezetést és Kuttor Enikõ 2+1-es megoldása után már egy 12-2-es szériában volt csapatunk.

A japánok hosszú kosárcsendje egy triplával szakadt meg, de az elõnyük 7-9 pont között állandósult. A félidõben 35-26 állt az eredményjelzõn. 20 perc játék után Kiss Virág 8, Dubei Debóra és Nagy Dorottya 6-6 pontnál járt. Jobban szedte a lepattanókat a magyar csapat, több gólpasszt osztottunk ki és jobban megbecsültük a játékszert ellenfelünknél.

A harmadik negyed elején 38-27-nél már 11 ponttal vezettünk, majd nagyot fordult játék képe. Fél perc alatt két japán tripla is utat talált a gyûrûbe, mely után idõt kellett kérnie a magyar stábnak. 38-33-nál közel 3 percre befagyott az eredményjelzõ. Dubei triplájával a magyar válogatott mozdult el errõl a holtpontról. Az utolsó 5 percben azonban több sikeres magyar dobást nem jegyezhettünk fel. A japán csapat pedig az apróbb figyelmetlenségeket könyörtelenül kihasználta és a negyed végére 41-39-re zárkózott fel.

A záró szakasz elején riválisunk egyenlített, majd a vezetést is átvette. Válogatottunk igazi ereje azonban itt mutatkozott meg. Dubei Debóra két triplát értékesített, de betalált Kuttor Enikõ is. Ezzel visszavettük a vezetést. Remek egyéni megoldások érkeztek a csapattól. Japán érezhetõen elbizonytalanodott, siettették a támadás bejezéseket. 48-48 után egy 13-0-s szériával döntötte el a magyar csapat a mérkõzést és világra szóló sikert elérve a legjobb négy közé jutott.

Az elõdöntõben szombaton 20 óra 15 perctõl az Egyesült Államok csapatával játszik a magyar válogatott. A másik ágon Csehország-Spanyolország mérkõzést rendeznek. A csehek Ausztráliát gyõzték le.

Eredmény

Magyarország – Japán 61-51 (17-19, 18-7, 6-13, 20-12)

A magyar válogatott statisztikája

Hirdetés