Hirdetés
Archivum

Elõdöntõs az U23-as Nemzetek Ligájának vasárnapi tornáján a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap a kora délutáni órákban lezajlott a franciaországi Voiron városában megrendezésre kerülõ 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának vasárnapi tornáján a csoportkör. A magyar válogatott bejutott az elõdöntõbe.

Ahogy azt a beharangozónkban kiemeltük, a magyar válogatott Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban szerepel a tornán. A csoportkörben Csehország és Hollandia voltak a riválisok. Remekül indult a játéknap, a csehek ellen végig dominálva 16-3-as gyõzelmet arattak a mieink.

Második riválisként érkezett Hollandia, akik hazánkhoz hasonlóan rendkívül komolyan veszik a 3×3-as szakágat. A franciaországi eseményre is kiváló szerkezetû és igen keményen játszó gárdát neveztek. Fordulatos találkozó kerekedett, ahol 11-10 után kerültek fölénybe a hollandok és végül 21-14-es gyõzelmet arattak.

A csoport harmadik meccsén a csehek 11-9-re legyõzték Hollandiát. Hármas körbeverés alakult ki, melybõl a délelõtti nagy különbségû gyõzelemnek köszönhetõen a magyar válogatott jött ki a legjobban. Csoportelsõként az „A” jelû trió másodikja Ukrajna lesz az ellenfél az elõdöntõben. Az ukránok az oroszokat 20-13-ra verték, de az A-csoportot uraló franciákkal szemben 21-13-ra alulmaradtak.

Az elõdöntõt a tervezett menetrend szerint 14 óra 20 perctõl rendezik. Az alábbi linken élõképes közvetítés formájában követhetõ.

Hirdetés