Hirdetés
Archivum

Elõdöntõzhet a Pécs:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) fellebbviteli bizottsága helyt adott a Pécs 2010 fellebbezésének, amely ezzel a nõi bajnokság elõdöntõjében folytathatja szereplését.

A testület keddi döntése értelmében a tavaly ezüstérmes baranyaiak megtarthatják a negyeddöntõben – a pályán – elért eredményeiket, és játszhatnak a négy között, ahol az UNI SEAT Gyõr lesz az ellenfelük.

Az ügy elõzményeként Somogyi Andrea, a pécsiek volt játékosa jogerõs bírósági ítélettel követelést nyújtott be a klub ellen. Az MKOSZ versenybizottsága elsõ fokon igazat adott a kosarasnak, ám a klubnak 400 ezer forintos összeg megfizetése mellett módja volt fellebbezni.

“Tegnap derült ki, hogy Somogyi Andrea írásos nyilatkozatban elismerte: a klub még március 23. elõtt rendezte a teljes tartozását” – tájékoztatta az MTI-t Óvári Gyõzõ, a fellebbviteli bizottság elnöke. “Ennek ismeretében úgy döntöttünk, hogy nincs szükség szankcióra, és a Pécs megkezdheti holnap az elõdöntõt. Egyben örülünk annak, hogy az MKOSZ tavaly szeptemberben kelt új versenykiírása minden eddiginél precízebb szabályozást tesz lehetõvé.”

Az eredeti fegyelmi döntés az volt, hogy a Pécs 20-0-s különbséggel elveszíti a Vasas elleni, a pályán megnyert két negyeddöntõs mérkõzését, és ha kifizeti a határidõig Somogyit, akkor az 5-8. helyért folytathatja szereplését. Ha nem törlesztett volna vele szemben, akkor a klubot kizárták volna a bajnokságból.

A Gyõr-Pécs elõdöntõ menetrendje

1. mérkõzés:
UNI SEAT Gyõr-Pécs 2010 – 2012. április 4. szerda 18.00

2. mérkõzés:
Pécs 2010- UNI SEAT Gyõr – 2012. április 8. vasárnap 18.00

3. mérkõzés:
UNI SEAT Gyõr-Pécs 2010 – 2012. április 11. szerda 18.00

A párharc az egyik fél második gyõzelméig tart.

MTI/wbasket.hu

Hirdetés