Hirdetés
Archivum

Elõdöntõznek az olaszok:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdnek az elõdöntõk az olasz nõi kosárlabda bajnokságban is. A negyeddöntõk nem hoztak meglepetéseket, mindegyik magasabban rangsorolt csapat továbbjutott. A folytatásban Schio-Umbertide és Taranto-Bracco Geas elõdöntõket rendeznek.

Az alapszakaszgyõztes Schio Maja Erkic vezetésével könnyedén múlta felül a szebb napokat látott Faenzát. A második Taranto is kettõs gyõzelemmel jutott tovább. A nemzetközi porondon a pécsiekkel is mérkõzõ alakulat az egyre jobb formába lendülõ Sophia Young remek palánk teljesítményének köszönheti a sikert. A két EuroLigás mellett az Umbertide együttesének is elég volt két találkozó a továbbjutáshoz az Umana Reyer Venezia ellen. Itt a gyõztes csapatnál a két olasz válogatott klasszis Simona Ballardini és Francesca Zara ellenállhatatlanul játszott a párharcban. Eközben Nicole Ohlde helyenként nagyon egyedül maradt a velenceieknél, így pedig az amerikai center nem tudta négy közé vezetni csapatát.
 

Az egyetlen párharc ahol mindent eldöntõ harmadik találkozóra került sor, az a Bracco Geas és a Pool Comense között zajlott. Az egykoron Európa meghatározó csapatai közé tartozó como-i gárda az elsõ mérkõzésen diadalmaskodott a Bracco Geas otthonában, de aztán a folytatásban két simább vereséget szenvedtek. A Bracco Geas színeiben az elsõ két mérkõzésen Ujhelyi Petra egyaránt 30 perc feletti idõt töltött a pályán és 10-10 ponttal vette ki a részét csapata teljesítményébõl. A magyar center a második mérkõzésen dupla-duplát ért el, miután leszedett 13 lepattanót is. A harmadik összecsapáson Ujhelyi 14 percet kapott és 3 pont, illetve 4 lepattanó került a neve mellé.

A folytatásban Schio-Umbertide és Taranto- Bracco Geas elõdöntõket rendeznek. Az olaszoknál az elõdöntõk és a finálé is az egyik fél harmadik gyõzelméig tart, így szokatlanul elhúzódnak a küzdelmek. A döntõ sorozat csak április 30-án kezdõdik és ha 5 mérkõzésre kerül sor, akkor mindössze 4 nappal a WNBA elõszezonjának rajtja elõtt végeznek az együttesek.

Hirdetés