Hirdetés
Archivum

Élõképes közvetítés 12 óra 30 perctõl a 2018-as Világbajnokság sorsolásáról:

:

Hirdetés

Kedden rendezik Tenerifén a 2018-as nõi kosárlabda Világbajnokság csoportjainak sorsolását. Az alábbiakban a FIBA Youtube csatornáján élõképes közvetítés formájában követhetõ az esemény.

A keddi sorsolást 16 nemzeti csapat várja. A házigazda Spanyolország, illetve a címvédõ Egyesült Államok mellett Franciaország, Belgium, Görögország, Törökország, Lettország, Japán, Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Kanada, Argentína, Puerto Rico, Nigéria és Szenegál válogatottja résztvevõje a 2018. szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülõ seregszemlének. A torna felvezetése a helyszínen már megkezdõdött, az esemény hivatalos logóját hétfõn mutatták be egy sajtótájékoztató keretében.

A csapatokat négy darab négyes csoportba sorsolják. A torna lebonyolítási rendje a 2014-es Világbajnokságon bevezetetthez hasonlóan alakul, ami azt jelenti, hogy összesen 9 nap alatt 40 meccset rendeznek majd. A csoportok elsõ helyezettjei automatikusan a negyeddöntõbe kerülnek. A második és a harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a nyolc közé jutásért. Onnantól a klasszikus rendszerben zajlik a küzdelem, a negyeddöntõkkel, az elõdöntõkkel, illetve a helyosztókkal.

A sorsolási kalapok:

1. kalap: USA, Ausztrália, Spanyolország, Franciaország
2. kalap: Belgium, Görögország, Törökország, Lettország
3. kalap: Kanada, Argentína, Japán, Kína
4. kalap: Puerto Rico, Dél-Korea, Nigária, Szenegál

Élõ videó:

A résztvevõ válogatottak

A lebonyolítás rendje

Hirdetés