Hirdetés
Archivum

Elõnyben a PEAC a Vasas elleni párharcban:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdtek az 5-8. helyért zajló rájátszás párharcok. A PEAC 76-63-ra legyõzte a Vasas Akadémiát és így 1-0-ra vezet az egyik fél második gyõzelméig tartó csatában.

A két csapat kerete között nyilvánvalóan jelentõs a különbség, így az igazi kérdés az volt, hogy a PEAC mennyire tudta rendezni a sorokat az elveszített negyeddöntõ után. A pécsiek 9-2-vel kezdtek, de ezt követõen a Vasas került kisebb fölénybe és az elsõ szakasz végére 20-17-re fordítottak. A második etap elején érkezett el a meccset meghatározó fordulat. A Vasas még 26-21-re vezetett, de ezt követõen a PEAC 17-2-es sorozattal magához ragadta az irányítást. A félidõben pedig 46-35-nél már 11 pontos elõnnyel gazdálkodhatott.

A harmadik negyed második felében 15 pont felett állandósult a differencia a két alakulat között. Sõt a játékrész hajrájára a 20 egységet is elérte a PEAC elõnye. A záró szakaszban is maradt a 20 pont feletti különbség és nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az utolsó percekben a pécsiek a fiataloknak is lehetõséget biztosítottak, míg a Vasas oldaláról egy-egy távoli dobás utat talált a gyûrûbe. Végül a lefújás pillanatára 13 pont maradt a hazai elõnybõl. Folyatatás szerdán Pasaréten.

Eredmény
PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 76-63 (17-20, 29-15, 16-9, 14-19)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a PEAC-Pécs javára.

Statisztika

Hirdetés