Hirdetés
Archivum

Elõnyben a PEAC az 5. helyért zajló párharcban:

:

Hirdetés

A PEAC 81-70-re legyõzte a Ceglédet az 5. helyért zajló rájátszás párharc elsõ meccsén és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban. A folytatás pénteken Cegléden.

Parks és Maksimovic kosárváltása vezette fel a pontgazdag elsõ negyedet, melyben a hazaiak kiváló dobóformát mutattak. Nem telt el 7 perc, amikor 17-6-nál már a 10 egységet átlépte a PEAC elõnye. Ez a különbség pedig állandósult a folytatásban. 10 perc után 28-18 állt az eredményjelzõn. A második etapban 36-22-nél 14 ponttal járt elõrébb a PEAC. A játékrész közepén rosszul fogott talajt és kisebb bokasérülést szenvedett Zele Dorina, mely miatt ez elsõ félidõben nem jöhetett vissza. Ekkor megtorpant egy rövid idõre a PEAC és a ceglédieknek több labdájuk is volt, hogy a lélektani 10 pont alá hozzák a hátrányukat. Ezzel nem éltek, a félidõ hajráját pedig újra a hazaiak uralták. A 17 egységet is elérte a különbség, de ezt követõen Skoric, Maksimovic és Szabó még 49-37-re felhozta a CEKK-et.

A harmadik negyedben 14 pont környékén állt be a meccs. Büntetõk tették töredezetté ezt a szakaszt, de a PEAC összességében kézben tartotta az irányítást. Cziczás László többször is számon kérte a pontatlan megoldásokat játékosain. Valóban olyan hibák csúsztak be a ceglédieknél, melyek szinte az egész szezonban nem jellemezték a játékot. A PEAC-nál eközben szépen megoszlottak támadásban a terhek, végül öten is elérték a kétszámjegyû pontot és Gorjanácz kivételével az összes pályára lépõ játékos be is talált hazai oldalon. A záró szakasznak 66-50-rõl futottak neki a csapatok. A legnagyobb különbséget 75-50-nél jegyezhettük fel, majd a PEAC-nál – ebben a szezonban nem elõször – látványosan visszaesett a koncentráció az utolsó percekre. A CEKK az utolsó 4 percet 20-6-ra hozta és így alakult ki a végeredmény. A PEAC-nál a 17 pontos Raksányi lett a legeredményesebb, míg a ceglédi oldalon Maja Skoric jutott 23 pontig.


Eredmény

PEAC-Pécs – Ceglédi EKK 81-70 (28-18, 21-19, 17-13, 15-20)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a PEAC javára.

Hirdetés