Hirdetés
Archivum

Elõnyben a Salamanca és a Girona a spanyol elõdöntõben:

:

Hirdetés

Szerdán este rendezték Spanyolországban az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok elsõ felvonását. A Salamanca és a címvédõ Girona került elõnybe.

A Salamanca 78-55-re verte a Mann Filter Zaragozát. Egyoldalú csatát hozott ez a párosítás, ahol már a 29-13-as elsõ negyed eldöntött minden lényeges kérdést. A Salamanca a két csapat alapszakasz mérkõzéseihez hasonlóan végig kézben tartotta az irányítást. A különbség lehetett volna még ennél is nagyobb, de a harmadik negyed közepétõl a Salamanca szakmai stábja az eddig kevesebb lehetõséget kapó játékosoknak is bizalmat szavazott. Alana Beard és Leonor Rodriguez 15-15 ponttal zárt, míg Astou Ndour 14 egységig jutott.

A Girona 79-72-es gyõzelmet aratott a Huelva otthonában. A Huelva súlyos pénzügyi gondokkal küzd, többen is elhagyták a csapatot és a keretüket fiatalokkal töltötték fel. Végül az öt rutinosabb játékosuk csere nélkül játszotta le az elõdöntõt. A közönségük bíztatása közepette azonban így is nagyon sokáig nyílttá tudták tenni a csatát és a harmadik negyed végén még 6 ponttal vezettek. Az utolsó percekre azonban teljesen elfáradt a Huelva és a Girona végül érvényesítette fölényét. Ibekwe 29, Lucas és Kuktiene 12-12 pontig jutott.

Folytatás vasárnap, nem lenne meglepetés, ha mindkét párharc lezárulna.
 

Eredmények
 

PERFUMERIAS AVENIDA – MANN-FILTER 78-55
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Perfumerias Avenida Salamanca javára.
 

C.B. CONQUERO HUELVA WAGEN – SPAR CITYLIFT GIRONA 72-79
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Girona javára.

Hirdetés