Hirdetés
Magyarország

Előnyben a Sopron a bajnoki döntőben

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 80-57 (21-9, 19-16, 25-18, 15-14)

Bajnokság, Döntő 1. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Földházi T., Kapitány G., Varga-Záray K. (Várhalmi Zs.)

Sopron Basket: January 5, Walker 2, Brooks 13, Williams 14/6, Határ 7. Csere: Krajisnik 18, Czukor 12/12, Fegyverneky 4, Varga A, 5/3, Varga S., Varga K.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 4, Zele 2, Friskovec 9/9, Theodoreán 2, McCall 11. Csere: Gereben 5, Szabó, Bálint 8/6, Krnjic 4, Skoric, Goree 12.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.

Hirdetés

Megkezdődött az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntő párharc. Az első mérkőzésen a Sopron Basket 80-57-re múlta felül az Atomerőmű KSC Szekszárdot és ezzel 1-0-s előnyre tett szert.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Az első két percben egyetlen találat született, ami Jelena Brooks duplája volt. Ezt követően Gabby Williams növelte 4-0-ra a soproni előnyt. Az első szekszárdi pontokat Cyesha Goree jegyezte, akinek a villanásaival 4-4-nél egyenlített a KSC. A folytatásban azonban egy perc alatt megduplázta pontjai számát a Sopron és így a játékrész közepén 8-4-nél már Zseljko Djokics időkérése miatt állt. A folytatásra is lendületben maradt a házigazda. Jelena Brooks büntetői után 14-4-nél érte el a 10 egységet a differencia. A legnagyobb soproni előnyt pedig 19-4-nél regisztrálhattuk az első szakaszban. A Szekszárd Zele Dorina és Erica McCall révén került közelebb, de az első 10 percet Tina Krajisnik duplája zárta, amivel 21-9-re módosította az állást.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második szakasz elején Bálint Réka triplájával és Erica McCall duplájával 21-14-re visszajött a KSC. Mivel két percig nem találtak be a hazaiak, így Gáspár Dávid időt kért. Gabby Williams törte meg a soproni kosárcsendet, de erre az ekkor már 7. pontját szerző Erica McCall válaszolt. A szakasz közepén 7-9 pont között állandósulni látszott a differencia. A Szekszárd egész pályán védekezve igyekezett lassítani a soproni támadásokat. A hazaiak végül 25-18 után egy 9-0-s futással kezdték meg leszakítani riválisukat. A félidő hajrájában 34-22-nél videóbíró miatt hosszú perceket állt a játék. Amikor a folytatódott a összecsapás, Czukor Dalma triplából volt eredményes, majd Tina Krajisnik ziccere 40-22-re alakította az állást. A félidőt azonban Zala Friskovec triplája zárta, így a nagyszünetre 40-25-ről vonulhattak a csapatok.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A harmadik negyed elején Studer Ágnes és Erica McCall büntetőivel 42-31-re felzárkózott a Szekszárd. Ez volt a második félidő legszorosabb állása, de a következő percekben Jelena Brooks és Határ Bernadett dupláival visszaállította nagyobb előnyét a Sopron. A Szekszárd előtt Zala Friskovec triplája után 46-34-nél még felcsillant a remény, hogy szorosabbá tegye a találkozót. A következő soproni támadásnál ugyanis labdát szereztek a vendégek, de ekkor nem sikerült újabb pontokat elérniük. Innen pedig egy újabb 9-0-s futással 55-34-nél először növelte 20 egység fölé az előnyét a Sopron Basket. A legnagyobb különbséget ebben a periódusban 65-38-nál rögzíthettük.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A harmadik negyedet Gereben Lívia triplája zárta, amivel 65-43-ra alakította az állást. A záró szakasz elejét is hárompontosok határozták meg. Előbb kétszer betalált távolról Gabby Williams, így 73-45-nél már 28 egységgel járt előrébb a Sopron. Ezt követően Zala Friskovec és Bálint Réka sikeres távoli dobásait jegyezhettük fel, melyekre Gáspár Dávid időkéréssel reagált. A KSC-nek 73-53-nál volt labdája, hogy 20 pont alá kerüljön. Ezzel nem tudott élni. A hajrá már pontszegényebb mederben haladt. Mindkét szakmai stáb úgy alakította a rotációt, hogy összességében egyetlen játékos sem töltött 30 percet a pályán. Az utolsó két perchez érkezve Varga Alíz triplájával 80-55-re ment a Sopron, majd a 80-57-es végeredményt Erica McCall alakította ki. Folytatás 1-0-s soproni előnyről szerdán Szekszárdon.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés