Hirdetés
Magyarország

Előremutató kezdés a Szekszárdtól az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Az Európa Kupában két forduló után a magyar csapatok közül az Atomerőmű KSC Szekszárd az egyetlen veretlen. Rövid áttekintés a szekszárdi együttes eddigi nemzetközi szerepléséről.

Bár még csak a harmada ment le a csoportkörnek, de a továbbjutási esélyek szempontjából kulcsfontosságú sikert ért el az Atomerőmű KSC Szekszárd a Herner TC otthonában. Különösen úgy, hogy a négyes másik meccsén a belga fiatalokat felvonultató Basket Hema SKW 10 ponttal győzni tudott a másik német gárda a Keltern ellen. Ennek megfelelően a KSC két győzelemmel áll az élen, míg mögöttük a Herner és a Basket Hema SKW egy-egy sikernél tart. A Keltern pedig nyeretlen. Tekintve, hogy a csoportokból az első két helyezett és konferenciánként a két legjobb harmadik kerül a rájátszásba, ez igazán biztató pozíció.

“Az egyik legfontosabb győzelmünket szereztük meg. Nehéz körülmények között nyertünk, aminek nagyon örülök. Az első negyed kivételével kontrolláltuk a meccset. Köszönöm azoknak a szurkolóinknak, akik ide is elkísértek, és végig buzdítottak minket.” – fogalmazott a klub honlapján Zeljko Djokic.

Az elmúlt két szezonban az Atomerőmű KSC Szekszárd jutott a legtovább a magyar csapatok közül az Európa Kupában. Hagyományosan erős a KSC számára ez a széria, de – ahogy azt beharangozónkban is kiemeltük – féltettük a csapatot. Gereben Lívia hiányában – akinek a társai a németországi siker után is üzentek a lenti képpel – beszűkült a rotáció. Ráadásul Tyaunna Marshall sérülése is a lehető legrosszabbkor jött. Igaz, a pótlására érkező Cherise Daniel valamennyire ismeri a rendszert, de nem könnyű egy váltást kezelni.

Fotó: kscszekszard.hu

Nagy erőssége volt a Szekszárdnak az első két fordulóban, hogy a csapatjáték mellett érkeztek kiváló egyéni teljesítmények. Az első héten Ivana Dojkic, a másodikon Erica McCall került be az All Star ötösbe. A nemzetközi szereplés kulcsa és a Szekszárd játékának is az alapja a csapategység, de fontos üzenet a társaknak és természetesen a riválisoknak is, hogy mindig előlépett valaki vezérré hatékony játékkal. Maradva egy kicsit a statisztikáknál, a KSC védekezése idén is stabil. A Galatasaray és a Salamanca mellett a szekszárdiak rendelkeznek két forduló után a legtöbb szerzett labdával.

Már a sorsoláskor is kirajzolódott, hogy komoly esélyeket kínál ez a csoport, de ez akkor realizálható, ha egy csapat hatékony teljesítménnyel élni tud vele. A Szekszárd pedig jó úton jár ezen a téren.

Tabella

Hirdetés
Hirdetés