Hirdetés
Archivum

Elõremutató soproni gyõzelem a Partizan ellen:

:

Hirdetés

Szerdán felkészülési mérkõzésen a Sopron 86-61-re verte a Partizan Belgrádot. A két csapat között az elsõ félidõben 5 pontos differencia alakult ki, a harmadik negyedben azonban varázsolt a soproni csapat, melynek színeiben Sara Krnjic nem tudott hibázni.

A pécsi kollégáink az Adria Liga kapcsán már nagyon sokat írtak a Partizanról, mely messze a legerõsebb délszláv klubcsapat. Az elmúlt másfél hétben két trófeát – Szerb Kupát és Adria Ligát – nyerõ együttes ezúttal Sopronba látogatott. Mindkét gárda a bajnoki véghajrára készül. A szerbek az Adria Liga után becsatlakoznak hazájuk bajnokságába, ahol március 9-tõl a negyeddöntõkkel folytatódik a küzdelem. A Sopronra pedig a szlovák-magyar középszakaszból még két mérkõzés vár, majd jön a Magyar Kupa és a bajnokság hajrája.

Pikáns mérkõzés volt abból a szempontból is, hogy a szerb csapat vezetõedzõje Marina Maljkovic egyben a szerb szövetségi kapitány. Így testközelbõl láthatta, hogy Jelena Milovanovic és Sara Krnjic milyen állapotban van. Nos, ha a saját tanítványaival nem lehetett maximálisan elégedett a sajátos stílusú edzõnõ, de a soproni szerb válogatottakkal annál inkább. Krnjic a pöstényi mérkõzéshez hasonlóan ihletett formában játszott, 24 pontot dobott, miközben mezõnybõl nem hibázott dobást. Jelena Milovanovic pedig 23 egységig jutott.

Pedig nem úgy indult a mérkõzés, hogy ekkora különbség alakul ki. Az elsõ pontot a Partizan szerezte, mely az Adria Liga vasárnapi fináléjában is szereplõ legerõsebb összeállításában futott ki a pályára. Ezzel szemben Székely Norbert Shenise Johnson és Pál Szandra játékára sem számíthatott. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész utolsó 3 percét nyomta meg a Sopron és ekkor 22-14-re sikerült is ellépni.

A második szakasz legelején még lehetõség nyílt nagyobb különbséget kialakítani, de a szerbek idõben rendezték a soraikat és megkezdték a hátrányuk ledolgozását. Kifejezetten szép megmozdulásokat láthattunk a Pécsrõl is ismert Queenan-tõl, aki végül 16 pontig és 8 lepattanóig jutott. A félidõben 40-35-ös állást regisztrálhattunk.

A döntõnek a harmadik negyed bizonyult. Sara Krnjicet nem tudták tartani a vendégek, akik eközben sorra adták el a labdákat. A Partizan távoli dobásai sem sikerültek. Az Adria Ligában ebben a mutatóban kiemelkedtek, most azonban 12 vállalásukból mindössze négy talált utat a gyûrûbe. Ha már a tripláknál tartunk, soproni oldalon egész szezonban ezeket hiányoltuk. Ezúttal azonban Jeca háromszor is eredményes volt távolról. 30 perc után 67-48 állt az eredményjelzõn.

A negyedik szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. Ekkor a szerbeken érzõdött, hogy az elmúlt két hétvégén két komoly megmérettetésen vannak túl. A végére nagyon leültek, a szemre is szépen játszó és rendre pontos megoldásokat választó soproni csapat folyamatosan növelte elõnyét. A vége 25 pontos siker lett. Az elmúlt hetek nyugodt idõszakában szépen összeállt a csapat és ezzel a játékkal szombaton a Rózsahegy otthonában is lehet esély.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – ZKK Partizan Galenika 86-61 (22-14, 18-21, 27-13, 19-13)

Hirdetés