Hirdetés
Archivum

Elõször kaptak lehetõséget nõi játékosok Steph Curry táborában:

:

Hirdetés

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre Steph Curry meghívásos kosárlabda tábora. A Golden State Warriors sztárja, illetve a táborát vezetõ szakmai stáb két U17-es leány világbajnok játékost is meghívott.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

LeBron James és Chris Paul mellett Steph Curry is minden nyáron tart meghívásos kosárlabda tábort. Ezekre a különleges alkalmakra, amikor a sztárok személyesen is foglalkoznak a fiatalokkal, a legmagasabb szinten jegyzett tehetségeket hívják meg. Eddig csak fiúk kaptak lehetõséget a bizonyításra, de Steph Curry SC30 Select Camp táborában a minszki U17-es Világbajnokságon aranyérmes válogatottból két fiatal Cameron Brink és Azzi Fudd is megmutathatta magát.

Steph Curry többször hangot adott a nõi sport melletti elkötelezõdésének, így nem véletlen ez a fontos gesztus részérõl. Az édesanyja az egyetemen versenyszerûen röplabdázott és két lánya van, akiken keresztül saját bõrén is tapasztalhatja a kérdés fontosságát. Ebben a projektben az Under Armour, mely Curry táborának fõtámogatója, szintén partner volt. A sportszergyártó marketing-igazgatója elmondta: nagyon fontos küldetésnek tartják, hogy idõvel ezek a táborok mindkét nem tehetségei számára azonos lehetõséget kínáljanak.

Cameron Brink és Azzi Fudd kiválóan helyt tudott állni a táborban. „Õk voltak a legjobbak az elsõ két dobóversenyen. Figyeltem a játékukat és azt mondtam magamnak, hogy megérte megcsinálni.” – fogalmazott Curry. Fudd végül meg is nyerte a tripladobó-versenyt fiúkat megelõzve. Az alábbi kép az eredményhirdetésen készült:

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Hirdetés