Hirdetés
Archivum

Elõször lesz kosárlabda torna a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton immár nyolcadik alkalommal kerül sor a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájára (KEK) Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) határokon átívelõ, hagyományõrzõ és jótékonysági eseményén az idén a kosárlabda is bemutatkozik.

“A Kárpát-medencei oktatásban és a magyarságtudat fenntartásában fontos szerepet játszik az ELTE, ezt szeretnénk megõrizni a jövõben is. Ez a sportegyüttmûködés egy nagyon fontos terület, olyan emberi kapcsolatok kötõdhetnek, amelyek segítenek abban, hogy megismerjük egymás problémáit, lehetõségeit, egyúttal komoly sportversengés alakulhat ki.” – idézi Scheuer Gyula, az ELTE kancellárjának szavait az esemény keddi sajtótájékoztatójáról az MTI.

A KEK küzdelmeiben mintegy hétszáz versenyzõ részvételére számítanak. A 16 csapatos egyetemi futsal torna résztvevõi mellett az öregdiákok is pályára lépnek az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, Tüskecsarnokban pedig két pályán a nõi és férfi kosárlabdacsapatok küzdenek. Ezen felül sor kerül a cheerleaderek már megszokott versenyére. A IV. magyar egyetemi-fõiskolai országos cheerleader-bajnokságon az eddigi legnépesebb mezõnnyel a sportág hazai legjobbjai mérik össze tudásukat a BEAC-sportcsarnokban.

A nõi kosárlabda torna mezõnyét a házigazda ELTE csapata mellett a Budapesti Mûszaki Egyetem, a Covinus Egyetem és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség gárdája a KMDSZ Wild Cats alkotja.

A nõi kosárlabda torna tervezett programja:

Március 3., péntek
10:00 ELTE – Corvinus
12:00 BME – KMDSZ Wild Cats
15:00 KMDSZ Wild Cats – ELTE
17:00 Corvinus – BME

Március 4., szombat
11:30 ELTE – BME
13:30 KMDSZ Wild Cats – Corvinus

Hirdetés