Hirdetés
Magyarország

Elrajtolnak az ANB Piros csoportjának küzdelmei:

:

Hirdetés

Vasárnap hét mérkőzéssel elrajtolnak az ANB Piros csoportjának küzdelmei.

Az elmúlt évadot tekintve a járványhelyzet miatti leállás egyik nagy hazai vesztese a BKG-PRÍMA Akadémia együttese volt, mely veretlenül állt a tabella élén és kiváló esélyei mutatkoztak a feljutásra. Végül ez nem valósult meg, de ahogy Gedei Tibor vezetőedző szeptember elején a klub riportjában elmondta: “nem érződik törés és mindenki nagyon éhes a kosárlabdára.” A csapat váza együtt maradt, miközben Pál Szandra és Raus Vivien további rutint hoz a keretbe, amely így egyértelműen a csoport legnagyobb favoritjává emeli a BKG-PRÍMA Akadémiát.

Ami a 16 csapatos mezőnyt illeti, történtek változások a korábbiakhoz képest. Az Atomerőmű KSC Szekszárd második csapata, a Baja és a Nagykanizsa a Zöld csoportból felkerült, míg a Kecskemét átkerült a Zöld csoportba. Új szereplő pedig a Radobasket gárdája.

Az erőviszonyokat idén is, mint évben, nehéz feltérképezni. A BKG-PRÍMA Akadémiát ugyan korábbi teljesítménye és a játékoskeret alapján kiemeltük, de azt, hogy kik lehetnek a kihívók és miként alakulhat a csoport dinamikája, ezúttal szinte lehetetlen megjósolni. Az Ajka tavaly szintén kiemelkedő élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokat vonultatott fel, de közülük többen idén nem állnak majd rendelkezésre. Az élvonalbeli klubok U23-as csapatai között pedig sok a kérdőjel.

A járványhelyzet miatt az U23-as együttesek játékosainak szerepe felértékelődhet, hiszen előállhat majd olyan helyzet, hogy hiányzók miatt az A-csoportban is többet kell vállalniuk. Ez pedig szintén befolyással lehet a Piros csoport erőviszonyaira. A korábbi években a Csata rendkívül versenyképes módon tudta versenyeztetni a profi gárda mellett az ANB-ben szereplő sort. Idén több rutinos játékos, mint Semsei Barbara, Reiner Dóra vagy éppen az Egyesült Államokból hazatérő Szörényi Laura játékengedélyét is kikérték.

A tavalyi évhez képest új alapokra került a soproni Sportdarázs-SMAFC, amelyet a Soproni Darazsak Sportakadémia kötelékéből egy neves olasz szakember készít fel. Némileg átalakította az együttműködését a TFSE és az MTK, amely szintén egy ütőképes gárdát formált. A szekszárdi fiatalok az elmúlt évadban a Zöld csoportban remekül helyt tudtak állni, számukra is ez egy komoly erőfelmérő lesz. A BEAC és a Vasas pedig hagyományosan erős bázisra támaszkodhat, ugyanúgy, ahogy a két pécsi gárda.

A győri fiatalok munkáját Varga Zsófia is segítheti a pályán, akitől sokan tanulhatnak majd társai. A Nagykanizsa a felkészülési meccseken kifejezetten közel volt a ZTE-hez, amely bizakodásra adhat okot számukra a rajt előtt. A DEAC csapatához hét játékos és egy másodedző érkezett a nyáron. Tavaly a 9-10. helyen a MAFC gárdájával álltak azonos mutatóval a leálláskor. Ezúttal is stabil szereplő lehet mindkét csapat a középmezőnyben, ahol a Radobasket is megtalálhatja számításait.

Az 1. forduló menetrendje

Szeptember 27., vasárnap
14:00 PINKK-PVSK U23 – AJKA
16:00 Csata Diáksport Egyesület – RADOBASKET
16:00 DEAC – UNI-Győr Szese
17:00 Bajai Női Kosárlabda Klub – MAFC
17:30 Sportdarázs-SMAFC – BEAC Újbuda
18:00 Kanizsai Vadmacskák SE – Atomerőmű KSC Szekszárd II
18:45 BKG PRIMA Akadémia – Vasas Akadémia II.

Október 18., vasárnap
14:00 NKA-Pécs-PEAC – MTK-TFSE

Hirdetés