Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Elrajtolt az egyetemi bajnokság:

:

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés

Négy mérkőzéssel kezdődött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokság. A keleti csoportban a fővárosba látogató Nyíregyháza remek első negyedével ráijesztett a BME együttesére, amely a második etapban “lenullázva” ellenfelét végük biztosan győzött. A másik mérkőzésen a vendéglátó Ludovika Csata ugyan jobban kezdett, mint szegedi ellenfele, de a Tisza-partiak átvéve az irányítást, elhúztak. A hazaiak óriási hajrába kezdve 1 pontra feljöttek, de fordítani nem tudtak.

A nyugati csoportban a Semmelweis Egyetem együttese a kritikus pillanatokban jobban koncetrálva szoros küzdelemben tudott nyerni Pécsett, az ELTE-BEAC pedig simán győzött Sopronban

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 1. forduló

Keleti csoport:

MAFC-BME – Nyíregyházi Egyetem SE 77-41 (17-18, 32-0, 21-11, 7-12)

Budapest, Tüskecsarnok, 30 néző. V.: Nagy-Pál, Szőts.

BME-MAFC: BOZSÓ 15/3, HORVÁTH A. 14/6,  Benkő 6, MUNTEÁN 22/12, Kardos 8. Csere: Budavári 6, Kriston 6, Turcsics, Zovits. Edző: Gorácz Árpád.

Nyíregyházi Egyetem SE: Veréb, LUKÁCS 21/15, Ádám 4, Alajtner 3 KARAKÓ 13. Csere: Bácskai, Dallos, Adonyi. Edző: Farkasinszki Orsolya.

Az első negyed – főleg a fővárosiak részéről – az ellenfél feltérképezéséről, felméréséről szólt.  A vendégek Lukács Panna remek mezőny- és Karakó Dorina hatékony palánk alatti jobbára vezettek a  gyenge támadójátékot nyújtó hazaiakkal. A második 10 percre összeállt a műegyetemisták részéről a védekezés, és ez idő alatt jó ritmusban támadva, sok könnyű kosarat szerezve a tripla-duplától 1 lepattanóval elmaradó Horváth Anna (14 pont, 9 lepattanó, 11 gólpassz), Munteán Lili és Bozsó Katica vezetésével el is döntötték a mérkőzést. A kiegyenlített játékot hozó második félidő után a BME csapata biztosan nyerte az évadnyitó találkozót.

Gorácz Árpád: – Izgatottan kezdtük a mérkőzést, de a második negyed jó védekezésével eldöntöttük a mérkőzést, örülök, hogy újoncaink is, viszonylag sokat tudtak pályán lenni.

Farkasinszki Orsolya: – Nagyon boldog vagyok, hogy az első negyedet meg tudtuk nyerni! Sajnos utána kijött, hogy a mi csapatunkba mindössze egy NB1 B csoportban szereplő játékos játszik, de a második félidőben így is fel tudtuk venni a versenyt. Gratulálok a hazai győzelemhez és gratulálok az én játékosaimnak is a teljesítményükhöz.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_657

Ludovika Csata – Szegedi RSC 54-55 (11-7, 12-17, 11-19, 20-12)

Budapest, Ludovika Aréna 50 néző V.: Hartai, Matics.

Ludovika Csata: Sándor 1, Polgári 2, JÁNOSI 25, Kovács 3, BORZA 17/3. Csere: Mikula, SZARKA 4, Herczku 2, Darvas. Edző: Vincze Viktória.

Szegedi RSC: Ódry 6, SAGÁT 13, LOVRITY 11, Fodor, VÁRADI 15. Csere: Molnár, Szabó, Fekete 6, Antal 2, Pásztor 2, Gál. Edző: Földi Alexandra.

Igazi szezonkezdő mérkőzést játszott a két csapat egymással, majd’ 2 percig kellet várni arra, hogy a hazai csapat megtörje a gólcsendet. Az első negyedben a Ludovika csapata vette kezébe az irányítást a végül “izmos” dupla-duplát elérő Jánosi Virág (25 pont, 14 lepattanó) gyors kosaraival, melyekre a szegediek csak a második negyed derekán tudtak érdemben válaszolni. Sagát Dóra jeleskedett a pontszerzésben, 6-ot dobva zsinórban. Ekkor még a Csata vezetett, de a félidő végén fordított, és már a Szeged állt jobban egy ponttal. A harmadik negyedben a szegedi lányok szinte állva hagyták a Ludovika csapatát, először a szintén “mutatós” dupla-dupláig jutó Váradi Nóra (15 pont, 23 lepattanó) dobott könnyű ziccereket, majd társai iskoláztak, 10 ponttal ellépett a vendégcsapat. A 4. negyed közepe táján “ébredtek fel” a budapesti lányok, megindították a hajrát, egyre közelebb kerültek kissé elbizonytalanodó ellenfelükhöz kezdett izgalmassá vált a végjáték. Az idő azonban fogyott, Földi Alexandra együttese nem engedte ki a kezéből a győzelmet, hiába jött vissza a hazai csapat 10 pontról, az utolsó másodperces hárompontos Borza Laurától is kevés volt, s végül minimális különbségű, egypontos győzelmet aratott a Szeged csapata.

Vincze Viktória: – Örülök, hogy első lendületre egy szoros mérkőzést tudtunk játszani. Voltak hibáink, de azt gondolom, hogy egy edzés után, ha nem így lett volna, nem lenne semmi dolgunk a szezon hátralévő részében. Gratulálok mindkét csapatnak.

Földi Alexandra: – Nagyon örülök, hogy az első mérkőzésen győzelemmel tudtunk távozni. Minden egyes kosárért nagyon meg kellett küzdenünk, rengeteg kihagyott ziccerünk volt, van még bőven mit javítani. De azt gondolom, hogy első mérkőzésnek nem volt olyan rossz.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_658

Halasztott mérkőzés: Miskolci Egyetem – Közgáz, november 10,

Nyugati csoport: 

PTE-PEAC – Semmelweis Egyetem 60-68 (9-15, 17-16, 15-19, 19-18)

Pécs, 20 néző. V.: Dr. Danka, Nagy.

PTE-PEAC: Propszt 3/3, Mándity 8,  Szomor 7/3, BÁTAI 11, NAGY G. 11. Csere: Szabó 3, SELLEI 15/6, Horváth 2, Németh, Marsai, Liszkai, Nagy. Edző: Gyenge Gábor.

Semmelweis Egyetem: Novák 3, GANGL 15, Szabó, MAJSAI 21/3, Buzinkay 4. Csere: OPITZ  20, Som, Kiss 4, Nagy 1. Edző: Hegyi Hanna.

A két csapat izgalmas mérkőzést játszott egymással. az első perceket leszámítva a Semmelweis Egyetem csapata dominált a PEAC pedig többnyire csak futott az eredmény után. A hazai együttesnek a 11 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Nagy Gabriella, valamint Bátai Eszter és Sellei Dalma jóvoltából többször sikerült felzárkózni két-három pontra, de az egyenlítés egyszer sem sikerült, mert a kritikus pillanatokban Majsai Melinda, Opitz Kitti vagy Gangl Kinga rendre betalált a vendégektől, így megérdemelten győzött a budapesti csapat.

Gyenge Gábor: – Gratulálok a Semmelweis Egyetemnek a megérdemelt győzelemhez! Mi nem voltunk elég gyorsak, ügyesek és pontosak, ezért nem tudtunk győzni.

Hegyi Hanna: – Tipikus szezon eleji mérkőzés volt, ahol sok hibával és bátortalanul játszottunk, igyekszünk ezen javítani.  Örülünk, hogy újra játszhatunk.

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_657

SMAFC – ELTE-BEAC  33-103 (9-27, 9-28, 6-27, 9-21)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Hernicz, Rokob.

SMAFC: Pados 4, Czirják 8, Szlávik 6, Gergely, DEÁK 15. Csere: Kóczán, Riesing, Takács. Edző: Németh Márk.
ELTE BEAC:  VARGA A.14, Simoncsik 7,  TAKÁCS E. 23, NAGYI 23, MAJSA 26. Csere: Mudra 2, BISZÁK 8. Edző: Laklóth Anna.

Az ezüstérmes vendég ELTE-BEAC 27-9 negyeddel indítva a találkozót hamar megnyugtató előnyt szerzett. A hazai csapat kemény letámadást kapott amely sok nehézséget okozott játékosainak, akik így is végig becsülettel küzdve próbáltak kosarakat dobni. A különbség a két csapat között fizikálisan is kiütközött, ez leginkább a  lepattanóknál (20-42) látszódott. A vendégcsapatnál Majsa Judit  (26 pont, 11 lepattanó) hatékonyan és eredményesen játszva dupla-duplával volt vezére a játék irányítását végig kézben tartó fővárosi együttesnek.

Németh Márk: – A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, igyekeztek  maximumot nyújtani. Igaz, erős ellenféllel kezdtük meg a bajnokságot, de véleményem szerint a lányok helyt álltak a pályán. Az ellenfélnek további sikereket kívánok!

Laklóth Anna: – Első mérkőzéshez nem is kell szebb kezdés. Köszönöm szépen a lányoknak a hozzáállást és azt, hogy ilyen komolyan vették végig a mérkőzést az ellenfelünknek pedig további sok sikert kívánunk a folytatásra!

Statisztika: http://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_658

Halasztott mérkőzés: Szombathelyi ESE – TFSE, december 13.

Hirdetés